Prajitura (placinta) cu mere si crema de lamaie
Prajitura cu mere
Pentru aluat am amestecat toate ingredientele, pana a rezultat un aluat moale. Intre timp am pregatit o tava de chec cu hartie de copt si am inceput sa montez prajitura. Am pus jumatate din aluat si am nivelat cu ajutorul unei linguri, apoi stratul de mere si la final ultimul strat de aluat. Pentru ca aluatul este moale, nu-l puteti intinde cu sucitorul. Eu am gasit metoda de a-l intinde cu mainile intre hartie de copt (a se vedea foto), dupa care am rasturnat peste mere. Am modelat cumva cat de cat forma tavii. Pare complicat dar este cea mai simpla prajitura de facut. Am uns cu putina untura pe deasupra si am bagat la cuptorul preincalzit la 180°C pana s-a rumenit bine. Caldura sa fie neaparat sus/jos.
Asa arata imainte de a fi bagata la cuptor:
Ingrediente:
Aluat:
- 1 sfert de cana apa fierbinte
- 1/2 cana apa minerala
- 3 linguri de untura
- faina Bauckhof universal cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat putin mai tare decat cel de pancakes
- praf de copt fara gluten cam un sfert de pachet
- jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
Umplutura:
- 4 mere rase
- coaja de lamaie
- scortisoara
Inainte de a pregati aluatul am pus merele rase intr-un vas la foc mic impreuna cu scortisoara si coaja de lamaie, am amestecat incontinuu pana a scazut zeama. Am lasat la racit.
Tips & Tricks:
1. Dupa ce se rumeneste putin recomand sa puneti deasupra o hartie de copt umezita pentru a nu usca foarte tare aluatul
2. Cand scoateti din cuptor acoperiti tava cu un prosop umed, pana se raceste prajitura pentru a se mentine moale.
3. In umplutura de mere v-as recomanda sa puneti ceva ca sa lege (gris/amidon de porumb etc). Eu n-am pus si m-am chinuit putin la taiat (e o improvizatie, n-am mai gatit reteta asta)
4. Pentru ca merele folosite de mine au fost foarte dulci, n-am folosit nici un indulcitor. Testati si daca este cazul puneti voi
5. Lasati sa se raceasca bine, apoi taiati
6. ESTE EXTREM DE DELICIOASA! 😂
Asa arata imainte de a fi bagata la cuptor:
Comentarii
Trimiteți un comentariu