Coaste de porc si cartofi "prajiti"
Coaste de porc
Ingrediente:
- 500 g coaste de porc
- ulei de masline
- boia de ardei dulce
- cimbru
- usturoi pisat
- apa
Le-am gatit la multicooker dar inainte sa-l am, ieseau la fel de gustoase si la cuptor.
Voi expune ambele variante pentru cele ce nu aveti multicooker.
Mai intai am pregatit coastele. Le-am spalat, le-am taiat cam cate 4 coaste/bucata si le-am masat cu uleiul si restul condimentelor.
Varianta multicooker:
In vas am asezat putina hartie de copt pentru a nu-l zgaria, am pus coastele si jumatate de pahar de apa. Am setat programul stew pentru 1 h, apoi bake 30 minute, 180 grade.
Varianta cuptor:
Am pus coastele intr-un vas termorezistent, am turnat aproximativ o cana de apa si am acoperit vasul timp de 2 h. Daca mai e nevoie de apa, mai completati. Verificati din cand in cand si le mai intoarceti. L-am lasat descoperit apoi timp de inca 1 h aproximativ. Trebuie sa va ghidati si dupa cum se gatesc pentru ca difera de la carne, la carne.
Credeti-ma ca va veti linge degetele!! 😊
Cartofi "prajiti"
Ingrediente:
- 4 cartofi albi (puteti pune de orice fel, orice leguma)
- ulei masline
- boia de ardei dulce
- usturoi
- ierburi de provence (puteti adauga orice alt condiment preferat de voi)
Am curatat si taiat cartofii putin mai mari decat la cartofii prajiti. I-am amestecat cu restul ingredientelor si i-am pus in tava de cuptor pe hartie de copt. Au stat aproximativ 15 minute la 180°C.
Pofta buna! 😊
Comentarii
Trimiteți un comentariu