Prajitura cu gem si nuca
Ingrediente:
- 200 g unt/unt vegetal
- 50 ml apa minerala
- 1 lingura sirop de agave/artar/miere sau orice alt indulcitor
- vanilie
- 1/2 plic praf de copt bio
- putina zeama de lamaie
- faina Schar Farina+mix it universal pana obtinem aluatul nelipicios (cred ca merge orice alt mix universal)
- gem de prune fara zahar
- nuca macinata sau zdrobita
Mod de preparare:
1. Untul/untul vegetal la temperatura camerei se mixeaza/amesteca bine cu siropul de agave, peste care se adauga vanilia, apa minerala, praful de copt si zeama de lamaie.
2. La final adaugam faina pana obtinem un aluat nelipicios
3. Pastram putin aluat pentru a-l rade la final (il punem in congelator pana montam prajitura)
4. Cu ajutorul mainilor intindem aluatul in tava
5. Peste stratul de aluat intindem gemul de prune iar peste acesta punem miezul de nuca.
6. La final scoatem din congelator aluatul ramas si il radem peste stratul de nuca. Eu n-am avut timp sa-l las la congelator, asa ca l-am rupt bucatele mici si l-am pus peste.
7. Va sta in cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 15 minute sau pana se rumeneste
8. Pentru o tava mai maricica recomand sa dublati cantitatile. Tava mea are cred 20x20cm si ar fi mers mai mult aluat.
- 200 g unt/unt vegetal
- 50 ml apa minerala
- 1 lingura sirop de agave/artar/miere sau orice alt indulcitor
- vanilie
- 1/2 plic praf de copt bio
- putina zeama de lamaie
- faina Schar Farina+mix it universal pana obtinem aluatul nelipicios (cred ca merge orice alt mix universal)
- gem de prune fara zahar
- nuca macinata sau zdrobita
Mod de preparare:
1. Untul/untul vegetal la temperatura camerei se mixeaza/amesteca bine cu siropul de agave, peste care se adauga vanilia, apa minerala, praful de copt si zeama de lamaie.
2. La final adaugam faina pana obtinem un aluat nelipicios
3. Pastram putin aluat pentru a-l rade la final (il punem in congelator pana montam prajitura)
4. Cu ajutorul mainilor intindem aluatul in tava
5. Peste stratul de aluat intindem gemul de prune iar peste acesta punem miezul de nuca.
6. La final scoatem din congelator aluatul ramas si il radem peste stratul de nuca. Eu n-am avut timp sa-l las la congelator, asa ca l-am rupt bucatele mici si l-am pus peste.
7. Va sta in cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 15 minute sau pana se rumeneste
8. Pentru o tava mai maricica recomand sa dublati cantitatile. Tava mea are cred 20x20cm si ar fi mers mai mult aluat.
Pentru un plus de inspiratie, accesati cele 3 eBook-uri cu 80 de retete #faralactate, #faraou si/sau #faragluten 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu