Papanasi #faragluten, #faraou
Ingrediente:
- 250 g branza ricotta (cred ca merge la fel de bine si cu branza Simply V)
- 2 linguri de gris fara gluten (eu am folosit de soriz)
- coaja rasa de lamaie
- vanilie
- 1 lingurita de sirop de agave sau orice alt indulcitor
- putin turmeric pentru culoare (daca aveti voie ou, folositi un ou)
- 2 linguri de faina fara gluten pentru a le "tavali" la final
- sirop format dintr-o lingurita de miere si 2 linguri de apa calduta pentru a le unge spre final
- topping la alegere (eu am folosit branza simply si dulceata de visine)
Mod de preparare:
1. Am pus branza intr-un castron, apoi am adaugat coaja de lamaie, vanilia, turmericul, siropul de agave si la final cele 2 linguri de griș. Am omogenizat bine.
2. Compozitia trebuie sa stea 20 minute pentru a se umfla grisul
3. Cu ajutorul mainilor am format mici turtite pe care le-am tavalit prin faina si le-am asezat in tava
4. Le-am copt la 180°C pana s-au rumenit. Inainte de a opri focul, le-am uns cu putin sirop format din miere si apa
5. Le-am servit cu branza simply si dulceata de visine
- 250 g branza ricotta (cred ca merge la fel de bine si cu branza Simply V)
- 2 linguri de gris fara gluten (eu am folosit de soriz)
- coaja rasa de lamaie
- vanilie
- 1 lingurita de sirop de agave sau orice alt indulcitor
- putin turmeric pentru culoare (daca aveti voie ou, folositi un ou)
- 2 linguri de faina fara gluten pentru a le "tavali" la final
- sirop format dintr-o lingurita de miere si 2 linguri de apa calduta pentru a le unge spre final
- topping la alegere (eu am folosit branza simply si dulceata de visine)
Mod de preparare:
1. Am pus branza intr-un castron, apoi am adaugat coaja de lamaie, vanilia, turmericul, siropul de agave si la final cele 2 linguri de griș. Am omogenizat bine.
2. Compozitia trebuie sa stea 20 minute pentru a se umfla grisul
3. Cu ajutorul mainilor am format mici turtite pe care le-am tavalit prin faina si le-am asezat in tava
4. Le-am copt la 180°C pana s-au rumenit. Inainte de a opri focul, le-am uns cu putin sirop format din miere si apa
5. Le-am servit cu branza simply si dulceata de visine
Comentarii
Trimiteți un comentariu