Biscuiti cu nuca

Ingrediente:

- 2 linguri de unt la temperatura camerei/ margarina/unt vegetal
- 100 ml lapte/ lapte vegetal
- vanilie
- 1 lingurita sirop de agave/ orice alt indulcitor
- 1/2 plic praf de copt fara gluten
- faina Schar mix it+ Farina
- pentru umplutura: miez de nuca pisat si pudra de roscove

Mod de preparare:

1. Am pus intr-un castron untul, siropul de agave si laptele, am omogenizat bine, apoi am adaugat vanilia, praful de copt si faina pana ce a rezultat aluatul de consistenta dorita.

2. Am pregatit umplutura zdrobind miezul de nuca cu ajutorul ciocanului de snitele, apoi am pus in punga, pudra de roscove, am inchis punga si am amestecat bine. Am rasturnat totul intr-un castronel si  am pus putin lapte pentru a inmuia umplutura, astfel cand voi rula aluatul, sa nu cada nuca

3. Am intins aluatul cu ajutorul mainilor, pe o hartie de copt, am pus umplutura si am distribuit-o pe toata foaia formata. Apoi am rulat cu ajutorul hartiei de copt

4. Am taiat felii de aproximativ 2 cm si le-am pus in tava

5. Au stat la cuptor timp de aproximativ 15 minunte la 150°C sau pana se rumenesc.

6. Le-am servit cu o crema de nuci de padure cu roscove, bio, fara zahar.

Puteti sa folositi si alta umplutura, dupa nevoile voastre: gem, migdale, branza simply, dulceata, etc.







Pentru un plus de inspiratie acceseaza cele 3 EBookuri de retete fara alergeni 👇




Comentarii

Postări populare