Paine fara gluten #ScharMixB
Ingrediente:
- 500 g faina Schar Mix B
- 1 plic de drojdie uscata, fara gluten
- apa calduta cat cuprinde (n-am masurat)
- 2 linguri de ulei de masline
- susan negru pentru decor
Mod de preparare:
1. Am pus faina intr-un castron, am rasturnat drojdia si am pus putina apa calduta peste drojdie. Am asteptat pana s-a activat drojdia (face mici bule).
2. Am inceput sa framant adaugand apa putin cate putin.
3. La final am pus uleiul de masline si am mai framantat pana l-am incorporat bine
4. Am acoperit castronul cu un prosop si am lasat aluatul la crescut intr-un loc cald, timp de 30 minute.
5. Am intins faina pe masa de lucru si am format painea pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am crestat-o, am uns-o cu putin ulei de masline si am presarat susan negru. A mai stat in tava 15 minute dupa care am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180°C, pana s-a rumenit frumos.
6. Dupa ce am scos-o, a ramas in tava si am acoperit-o cu un prosop umed.
- 500 g faina Schar Mix B
- 1 plic de drojdie uscata, fara gluten
- apa calduta cat cuprinde (n-am masurat)
- 2 linguri de ulei de masline
- susan negru pentru decor
Mod de preparare:
1. Am pus faina intr-un castron, am rasturnat drojdia si am pus putina apa calduta peste drojdie. Am asteptat pana s-a activat drojdia (face mici bule).
2. Am inceput sa framant adaugand apa putin cate putin.
3. La final am pus uleiul de masline si am mai framantat pana l-am incorporat bine
4. Am acoperit castronul cu un prosop si am lasat aluatul la crescut intr-un loc cald, timp de 30 minute.
5. Am intins faina pe masa de lucru si am format painea pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am crestat-o, am uns-o cu putin ulei de masline si am presarat susan negru. A mai stat in tava 15 minute dupa care am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180°C, pana s-a rumenit frumos.
6. Dupa ce am scos-o, a ramas in tava si am acoperit-o cu un prosop umed.
Comentarii
Trimiteți un comentariu