Placinta cu dovleac

Ingrediente:

Reteta aluat aici (recomandat dublarea cantitatilor)

Pentru umplutura:

- 1/2 dovleac mediu ras fin
- 1/ 2 lingurita scortisoara
- 1/3 lingurita nucsoara
- 2 linguri de miere/alt indulcitor
- nuci macinate dupa preferinta

Mod de preparare:

1. Intr-o oala antiaderenta am pregatit umplutura. Am pus toate ingredientele, mai putin nuca si am lasat totul la foc mic, amestecand incontinuu aproximativ 10 minute. Am adaugat nuca si am lasat compozitia la racit

2. Aluatul nu se lasa la dospit. Imediat dupa omogenizare completa se intinde o foaie de 0.5 cm grosime peste care am intins uniform umplutura

3. Am rulat apoi am transferat placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am intepat-o din loc in loc si la final am uns-o cu putin ulei de masline

4. Am dat-o la cuptor la 180°C pana s-a rumenit

Din aluatul ramas am facut rapid pentru cei mari niste gogosi.

Va asigur ca veti vrea sa repetati reteta. Aluatul se face rapid, nu trebuie lasat la dospit si ies niste gogosi extrem de pufoase (vezi foto)






Comentarii

Postări populare