Pate de ciuperci
Ingrediente:
- 500 g ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 100 g unt/ margarina
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
1. Am taiat ceapa si usturoiul si le-am pus la "calit" cu uleiul, putin unt si un strop de apa.
2. Intre timp am curatat, spalat si taiat ciupercile felii pe care le-am adaugat peste ceapa si usturoi
3. Le-am lasat pe foc mic pana s-a evaporat apa lasata.
4. Am mutat totul in blender, am adaugat si restul de unt si am blenduit pana am obtinut o crema fina
Daca faceti o cantitate mai mare, puteti sa puneti pateul intr-un borcan si sa sigilati cu unt topit (topiti untul si il rasturnati peste pate, in strat mai gros pentru a fi pastrat la frigider pana la 5 zile)
- 500 g ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 100 g unt/ margarina
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
1. Am taiat ceapa si usturoiul si le-am pus la "calit" cu uleiul, putin unt si un strop de apa.
2. Intre timp am curatat, spalat si taiat ciupercile felii pe care le-am adaugat peste ceapa si usturoi
3. Le-am lasat pe foc mic pana s-a evaporat apa lasata.
4. Am mutat totul in blender, am adaugat si restul de unt si am blenduit pana am obtinut o crema fina
Daca faceti o cantitate mai mare, puteti sa puneti pateul intr-un borcan si sa sigilati cu unt topit (topiti untul si il rasturnati peste pate, in strat mai gros pentru a fi pastrat la frigider pana la 5 zile)
Comentarii
Trimiteți un comentariu