Fursecuri cu unt si migdale
Ingrediente:
- 100 g unt/margarina
- 1 lingura mascarpone/ mascarpone vegetal
- 25 g migdale zdrobite grosier
- 2 linguri de miere/alt indulcitor
- putina scortisoara
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
- 14 linguri de faina fara gluten (12 linguri Schar Mix it si 2 linguri faina de soriz) /faina de grau
- pudra de roscove pentru a rostogoli o parte din ei
Mod de preparare:
1. Am amestecat untul la temperatura camerei cu mascarpone si mierea, apoi am adaugat migdalele si restul ingredientelor.
Daca aluatul este prea moale, mai adaugati o lingura de faina. Trebuie sa rezulte un aluat nelipicios
2. Aluatul a fost lasat in frigider pentru 15 minute
3. Am rupt bucati din el si am format bilute. O parte le-am rostogolit prin pudra de roscove si cealalta partea le-am pus asa in tava apoi le-am presat cu ajutorul unei furculite
4. Le-am copt la 180°C, caldura sus/jos pana s-au rumenit. Sa fiti cu ochii pe cuptor ca se coc destul de repede.
Sunt sfaramicioase dar foarte gustoase si hranitoare.
Sunt potrivite si pentru a servi cafeaua de dimineata.
- 100 g unt/margarina
- 1 lingura mascarpone/ mascarpone vegetal
- 25 g migdale zdrobite grosier
- 2 linguri de miere/alt indulcitor
- putina scortisoara
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
- 14 linguri de faina fara gluten (12 linguri Schar Mix it si 2 linguri faina de soriz) /faina de grau
- pudra de roscove pentru a rostogoli o parte din ei
Mod de preparare:
1. Am amestecat untul la temperatura camerei cu mascarpone si mierea, apoi am adaugat migdalele si restul ingredientelor.
Daca aluatul este prea moale, mai adaugati o lingura de faina. Trebuie sa rezulte un aluat nelipicios
2. Aluatul a fost lasat in frigider pentru 15 minute
3. Am rupt bucati din el si am format bilute. O parte le-am rostogolit prin pudra de roscove si cealalta partea le-am pus asa in tava apoi le-am presat cu ajutorul unei furculite
4. Le-am copt la 180°C, caldura sus/jos pana s-au rumenit. Sa fiti cu ochii pe cuptor ca se coc destul de repede.
Sunt sfaramicioase dar foarte gustoase si hranitoare.
Sunt potrivite si pentru a servi cafeaua de dimineata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu