Crupe de soriz cu lapte si mar la abur
Ingrediente:
- 1/2 cana boabe de soriz
- 5 cani de apa
- 1 cana de lapte/lapte vegetal
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 mar gatit la abur
- 1 lingurita de miere/alt indulcitor
- un praf de nucsoara si scortisoara
Mod de preparare:
1. Am spalat boabele de soriz si le-am lasat la hidratat vreo 2 ore
2. Am scurs apa avuta in momentul hidratarii si am pus boabele intr-un vas impreuna cu cele 5 cani de apa. Le-am lasat sa fiarba aproximativ 40 minute.
3. Dupa ce au fiert si apa a scazut, am adaugat laptele, coaja de lamaie si mierea si am mai lasat 10 minute, amestecand incontinuu.
4. Intre timp am pregatit si marul la abur pe care l-am zdrobit cu ajutorul unei furculite
5. Intr-un pahar am pus un strat de boabe de soriz, unul de mar si la final un alt strat de boabe de soriz. Am presarat putina nucsoara si scortisoara
- 1/2 cana boabe de soriz
- 5 cani de apa
- 1 cana de lapte/lapte vegetal
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 mar gatit la abur
- 1 lingurita de miere/alt indulcitor
- un praf de nucsoara si scortisoara
Mod de preparare:
1. Am spalat boabele de soriz si le-am lasat la hidratat vreo 2 ore
2. Am scurs apa avuta in momentul hidratarii si am pus boabele intr-un vas impreuna cu cele 5 cani de apa. Le-am lasat sa fiarba aproximativ 40 minute.
3. Dupa ce au fiert si apa a scazut, am adaugat laptele, coaja de lamaie si mierea si am mai lasat 10 minute, amestecand incontinuu.
4. Intre timp am pregatit si marul la abur pe care l-am zdrobit cu ajutorul unei furculite
5. Intr-un pahar am pus un strat de boabe de soriz, unul de mar si la final un alt strat de boabe de soriz. Am presarat putina nucsoara si scortisoara
Comentarii
Trimiteți un comentariu