Clatite cu dovleac placintar


Ingrediente:

- 1 cana (250 ml) lapte/ lapte vegetal
- 1/2 cana de dovleac ras fin (poate fi si gatit la abur sau cuptor)
- 7 linguri faina fara gluten Schar mix B/ alt mix universal/ faina de grau
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita ulei de masline

Mod de preparare:

1. Intr-un castron am pus laptele, uleiul si dovleacul si am amestecat bine

2. Peste ingredientele de la pasul 1 am adaugat faina, praful de copt si bicarbonatul si am omogenizat

3. Am incins o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei de masline si am copt pe rand clatitele

4. Le-am servit unse cu branza ricotta si cu gem

5. Am preferat sa mai pastrez putin aluat, la care am mai adaugat faina pana s-a apropiat de consistenta unui aluat de carrot cake din care am pregatit niste biscuiti rapizi la aparatul de waffles.


Asadar, dintr-un tip de aluat puteti pregati atat micul dejun, cat si o gustare


________________________
💪Pentru toate mamicile de copii alergici care au nevoie de un plus de inspiratie am pregatit 3 eBook-uri cu 80 de retete #FaraLactate, #FaraOu si/sau #FaraGluten , acum la un super pret, de DOAR 🌟 39 lei. 

☘️De ce sa ai aceste retete? 

1. Sunt rapide
2. Sunt usoare
3. Cu ingrediente la indemana tuturor
4. Au fost testate de mine (cu cei 2 copii) dar si de multe alte mamici
5. Iti scurteaza timpul petrecut in bucatarie
6. Sunt versatile, usor de adaptat alergiilor copilului

Click pe poza pentru detalii 👇


Comentarii

Postări populare