Clatite cu dovleac placintar
Ingrediente:
- 1 cana (250 ml) lapte/ lapte vegetal
- 1/2 cana de dovleac ras fin (poate fi si gatit la abur sau cuptor)
- 7 linguri faina fara gluten Schar mix B/ alt mix universal/ faina de grau
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita ulei de masline
- 1/2 cana de dovleac ras fin (poate fi si gatit la abur sau cuptor)
- 7 linguri faina fara gluten Schar mix B/ alt mix universal/ faina de grau
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita ulei de masline
Mod de preparare:
1. Intr-un castron am pus laptele, uleiul si dovleacul si am amestecat bine
2. Peste ingredientele de la pasul 1 am adaugat faina, praful de copt si bicarbonatul si am omogenizat
3. Am incins o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei de masline si am copt pe rand clatitele
4. Le-am servit unse cu branza ricotta si cu gem
5. Am preferat sa mai pastrez putin aluat, la care am mai adaugat faina pana s-a apropiat de consistenta unui aluat de carrot cake din care am pregatit niste biscuiti rapizi la aparatul de waffles.
Asadar, dintr-un tip de aluat puteti pregati atat micul dejun, cat si o gustare
________________________
💪Pentru toate mamicile de copii alergici care au nevoie de un plus de inspiratie am pregatit 3 eBook-uri cu 80 de retete #FaraLactate, #FaraOu si/sau #FaraGluten , acum la un super pret, de DOAR 🌟 39 lei.
☘️De ce sa ai aceste retete?
1. Sunt rapide
2. Sunt usoare
3. Cu ingrediente la indemana tuturor
4. Au fost testate de mine (cu cei 2 copii) dar si de multe alte mamici
5. Iti scurteaza timpul petrecut in bucatarie
6. Sunt versatile, usor de adaptat alergiilor copilului
Click pe poza pentru detalii 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu