Covrigi
Ingrediente:
-500 g faina fara gluten Schar mix B/orice alt mix de pâine/ făină de grâu
- 350 ml lapte /lapte vegetal calduț
- 10 g drojdie uscată
- 1 lingura miere
- 3 linguri de untura/ ulei /unt topit rece
- 500 ml apă (pentru fiert)
- 3 linguri de bicarbonat de sodiu
- susan alb și negru
Ps. Daca folosesti faina de grau, va intra putin mai multa
Mod de preparare:
1. Am pus făina într-un bol și între timp am incălzit puțin laptele peste care am adăugat drojdia si mierea. Am amestecat bine și am lăsat amestecul 3 minute, până începe să se activeze drojdia
2. Am răsturnat laptele peste făină treptat și am amestecat în același timp până s-a legat aluatul
3. La final am pus untura si am frământat până am încorporat-o pe toata. A stat la dospit la loc cald 45 minute
4. Am rupt bucăți mici de aluat și le-am modelat pe masa de lucru unsă cu puțină făină. Am format fâșii de aluat pe care le-am împletit ca în foto. Puteți să-i faceți rotunzi
5. Am pus apa la fiert (cei 500 ml) împreuna cu bicarbonatul
6. Pe rând am adăugat covrigii în apa care fierbea și i-am lasat până s-au ridicat la suprafață
7. Cu ajutorul spumierei am scos covrigii si i-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt
8. Am presărat susan și i-am dat la cuptor până s-au rumenit, la 170°C caldură sus/jos. Ies crocanți la exterior si pufoși la interior
Poti gasi mai multa inspiratie in cele 3 eBook-uri cu 80 de retete fara alergeni.
Click pe poza pentru detalii 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu