Carrot cake
Ingrediente:
- 1 cană de făină fără gluten Schar mix B/ orice alt mix universal/ făină de grâu
- 1/2 cană făină de soriz
- 3 morcovi rași fin
- 250 ml lapte / lapte vegetal
- 2 linguri untură /unt/ulei
- 1/2 cană nuci măcinate
- 1 linguriță coajă de lamâie
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară
- 3 linguri de miere/ alt îndulcitor
- 1/2 linguriță oțet
- 1/2 cană făină de soriz
- 3 morcovi rași fin
- 250 ml lapte / lapte vegetal
- 2 linguri untură /unt/ulei
- 1/2 cană nuci măcinate
- 1 linguriță coajă de lamâie
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară
- 3 linguri de miere/ alt îndulcitor
- 1/2 linguriță oțet
Mod de preparare:
1. Am amestecat mai întâi ingredientele uscate și le-am omogenizat.
2. Am încălzit laptele împreună cu untura si cu restul ingredientelor umede (fără morcov)
3. Peste ingredientele uscate am început să adaug și să încorporez treptat amestecul umed
4. La final am pus morcovul și am omogenizat. Aluatul obținut l-am transferat într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hartie de copt pe care am introdus-o in cuptorul preîncălzit la 180°C. Când trece testul scobitorii, este gata.
Bună! Felicitări pt blog! E minunat.. Am o întrebare la aceasta rețetă, nu am faina de soriz sa înlocuiesc tot cu schar sau nu e cazul sa încerc ca stric rețetă? Mulțumesc.
RăspundețiȘtergereBuna! Multumesc tare mult pentru aprecieri.Din experienta mea, ar trebui sa iasa la fel de ok cu un mix universal sau cu un mix de patiserie.🤗
Ștergere