Biscuiti
Ingrediente
- 50 g unt/margarină/unt vegetal la temperatura camerei
- 100 ml lapte/lapte vegetal
- după necesitate făină Schar Farina/orice alt mix universal/făină de grâu
- scortisoara
- nuci taiate marunt
- 1 lingura de miere/alt indulcitor
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- optional bucati de ciocolata
Mod de preparare:
1. Am pus untul împreună cu laptele într-un vas, mierea și scorțișoara peste care am început să adaug făina amestecată cu bicarbonatul până am obținut un aluat vârtos
2. Am presărat nucile și am omogenizat bine. Am împărțit aluatul în două părți. O parte am lăsat-o așa, iar în cealaltă parte am adăugat bucăți de ciocolata
3. Am tapetat o tavă cu hârtie de copt, apoi am luat bucățele de aluat, le-am format biluțe cu ajutorul mâinilor, după care le-am aplatizat
4. I-am copt la 180°C, căldură sus/jos până s-au rumenit
Zi cu multe reusite culinare sa ai!
- 50 g unt/margarină/unt vegetal la temperatura camerei
- 100 ml lapte/lapte vegetal
- după necesitate făină Schar Farina/orice alt mix universal/făină de grâu
- scortisoara
- nuci taiate marunt
- 1 lingura de miere/alt indulcitor
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- optional bucati de ciocolata
Mod de preparare:
1. Am pus untul împreună cu laptele într-un vas, mierea și scorțișoara peste care am început să adaug făina amestecată cu bicarbonatul până am obținut un aluat vârtos
2. Am presărat nucile și am omogenizat bine. Am împărțit aluatul în două părți. O parte am lăsat-o așa, iar în cealaltă parte am adăugat bucăți de ciocolata
3. Am tapetat o tavă cu hârtie de copt, apoi am luat bucățele de aluat, le-am format biluțe cu ajutorul mâinilor, după care le-am aplatizat
4. I-am copt la 180°C, căldură sus/jos până s-au rumenit
Zi cu multe reusite culinare sa ai!
Buna, daca pun și ou se modifica cumva constenta? Intra mai multa faina mă gândesc...sa incerc sau stric reteta? Am avut multe eșecuri cu biscuiți din păcate🙁
RăspundețiȘtergeredraga mea, nu-ti pot garanta ca vor iesi asa cum trebuie pentru ca nu am testat reteta cu ou, noi nu avem voie ou. Insa gandindu-ma la varianta asta, poti pune mai mult unt, ou si va intra mai multa faina. Ideea e sa-ti iasa un aluat pe care-l poti modela. Ar trebui sa iasa foarte buni. In caz ca testezi, te astept si cu un feedback. Cand scapam de alergia la ou, sa testam si noi. Te pup
Ștergere