Chiftele din cartofi umplute cu ciuperci
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 500 g cartofi
- 1 ceapa
- 5 linguri faina Schar mix B
- ulei masline
- piper
- sare pentru mami si tati
Am curatat cartofii si i-am pus la fiert. Intre timp am taiat ceapa, am curatat si taiat ciupercile si le-am pus la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Am lasat la foc mic pana cand a scazut apa si s-au rumenit putin.
Dupa ce s-au fiert cartofii, am scurs apa si i-am pasam. Am adaugat cele 5 linguri de faina si am omogenizat. Pe blatul uns cu putina faina am luat o lingura de cartofi si am intins cu ajutorul degetelor cat sa formez un cerc, peste care am pus o lingura de ciuperci. Am format o bila cu ajutorul mainilor si apoi am aplatizat-o. Va atasez si o poza cu pasii urmati. Pentru P le-am pus la cuptor pe hartie de copt. Le-am uns cu putin ulei de masline ca sa capete o crusta frumoasa si le-am lasat pana s-au rumenit.
Pentru mami si tati le-am prajit in putin ulei. Am adaugat si sare.
Merg foarte bine cu iaurt sau cu sana (cele care aveti voie 😊) sau cu orice sos doriti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu