Rasucite cu gem
Ingrediente:
Pentru un plus de inspiratie ti-am pregatit 3 eBook-uri cu 80 de retete Fara Lactate, Fara ou si/sau Fara Gluten
-1 cana cu faina Schar Farina (cred ca merge mai bine cu mix paine)
-3 linguri cu unt de cocos/ unt ghee
-2 linguri de miere sau orice alt indulcitor
-1/2 plic praf de copt fara gluten
-putin bicarbonat
-vanilie
-apa rece
-gem de prune fara zahar
-3 linguri cu unt de cocos/ unt ghee
-2 linguri de miere sau orice alt indulcitor
-1/2 plic praf de copt fara gluten
-putin bicarbonat
-vanilie
-apa rece
-gem de prune fara zahar
Mod de preparare:
1. Intr- un bol am amestecat faina cu praful de copt, bicarbonatul, vanilia
2. Am adaugat untul de cocos/untul ghee usor topit
3. Am omogenizat cat am putut si am adaugat mierea. Treptat am pus apa rece si am amestecat, pana am obtinut un aluat cat sa poata fi modelat.
4. L-am pus intr-o punga la congelator timp de 10 minute
5. Cuptorul l-am preincalzit la 180°C, cadura sus/jos
6. Intre timp am scos aluatul si l-am asezat pe o foaie de copt iar cu ajutorul sucitorului am intins o foaie dreptunghiulara nu foarte subtire.
7. Pe jumatare de foaie am pus magiun iar partea goala am adus-o peste cea unsa deja.
8. Am presat marginile si apoi am taiat fasii de 2 cm aproximativ
9. Pe rand am rasucit fiecare suvita si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt
10. Le-am copt pana s-au rumenit
Cele din prima poza sunt cu unt de cocos, iar cele din a doua poza sunt cu unt ghee. Cele cu unt ghee nu au fost atat de maleabile, nu le-am putut rasuci prea bine dar au fost mega gustoase si fragede.
N-am testat reteta cu alte ingrediente
Comentarii
Trimiteți un comentariu