Cornuri cu gem fara gluten, fara ou, fara lactate
Ingrediente:
- 250 g faina Nutrifree mix paine
- 250 ml apa minerala calduta
- 3 linguri unt/unt vegetal
- 250 g faina Nutrifree mix paine
- 250 ml apa minerala calduta
- 3 linguri unt/unt vegetal
- drojdie fara gluten (cantitate conform indicatiilor de pe ambalaj)
- coaja rasa de lamaie
- 2 linguri de miere (merge mai dulce)
- puteti adauga si un strop de turmeric pentru culoare (se poate omite)
- gem de prune fara zahar pentru umplutura
Am pus faina intr-un bol, am rasturnat coaja de lamaie, mierea si drojdia. Apoi am inceput sa torn apa minerala treptat si sa framant pana am obtinut un aluat nu foarte vartos. La final am pus treptat si untura si am omogenizat bine. Aluatul a stat la dospit aproximativ 1 h intr-un loc caldut.
Ulterior am format 3 bile de aluat si le-am intins pe rand intr-o foaie nu foarte subtire. Aluatul l-am intins pe o hartie de copt unsa cu ulei pentru a nu se lipi de masa de lucru. Am decupat cu ajutorul unei farfurii, un cerc si l-am taiat ca pentru cornulete. Pentru a le umple am folosit gem de prune fara zahar. Puteti sa le umpleti cu orice doriti.Asa am procedat si cu celelalte 2 bile de aluat. Apoi le-am transferat in tava de cuptor, pe hartie se copt. Au fost lasate la 180°C, caldura sus/jos timp de aproximativ 30 minute sau pana se rumenesc frumos.
Au iesit foarte pufoase.
Nu am testat reteta cu alte ingrediente.
- coaja rasa de lamaie
- 2 linguri de miere (merge mai dulce)
- puteti adauga si un strop de turmeric pentru culoare (se poate omite)
- gem de prune fara zahar pentru umplutura
Am pus faina intr-un bol, am rasturnat coaja de lamaie, mierea si drojdia. Apoi am inceput sa torn apa minerala treptat si sa framant pana am obtinut un aluat nu foarte vartos. La final am pus treptat si untura si am omogenizat bine. Aluatul a stat la dospit aproximativ 1 h intr-un loc caldut.
Ulterior am format 3 bile de aluat si le-am intins pe rand intr-o foaie nu foarte subtire. Aluatul l-am intins pe o hartie de copt unsa cu ulei pentru a nu se lipi de masa de lucru. Am decupat cu ajutorul unei farfurii, un cerc si l-am taiat ca pentru cornulete. Pentru a le umple am folosit gem de prune fara zahar. Puteti sa le umpleti cu orice doriti.Asa am procedat si cu celelalte 2 bile de aluat. Apoi le-am transferat in tava de cuptor, pe hartie se copt. Au fost lasate la 180°C, caldura sus/jos timp de aproximativ 30 minute sau pana se rumenesc frumos.
Au iesit foarte pufoase.
Nu am testat reteta cu alte ingrediente.
Detalii aici 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu