Placinta cu mere
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de masline/alt ulei
- 2 linguri de otet
- 1 lingura de miere/ alt indulcitor
- putina sare/se poate omite
- faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat nu foarte vartos
- ulei pentru uns/unt topit/margarina topita/untura topita dar racita
- 1 kg de mere
- 3 linguri de miere/alt indulcitor
- 3 linguri de gris
- scortisoara dupa gust
1. Intai de toate am pregatit aluatul.
Am amestecat toate ingredientele si am adaugat faina treptat pana am obtinut consistenta dorita.
2. Am impartit aluatul in 4 bucati si le-am intins putin pe rand, le-am uns cu putin unt topit si le-am lasat deoparte.
3. Intre timp am pregatit umplutura. Am ras merele si le-am pus intr-o oala cu fund dublu, am adaugat mierea, scortisoara si cand a mai scazut zeama, am pus si grisul. A mai stat pe foc inca vreo 5 minute si apoi am lasat la racit.
4. Pe masa unsa cu putin ulei, am luat fiecare foaie si am intins-o in strat subtire dar nu foarte subtire ca sa o pot rula. Am distribuit pe toata suprafata umplutura si am rulat.
5. Asa le-am format si pe celalalte dupa care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Au stat la cuptor pana s-au rumenit, la 180°C
6. Dupa ce le-am scos, le-am uns cu putina apa cu miere
7. Imediat ce le-am scos din cuptor, le-am acoperit cu un prosop si le-am lasat sa se raceasca.
Nu cred ca P a mancat ceva pana acum cu o pofta atat de mare 😊
Pentru mai multa inspiratie accesati cele 3 Ebook-uri de retete fara alergeni 👇
Pentru aluat:
- 300 ml apa calduta- 2 linguri de ulei de masline/alt ulei
- 2 linguri de otet
- 1 lingura de miere/ alt indulcitor
- putina sare/se poate omite
- faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat nu foarte vartos
- ulei pentru uns/unt topit/margarina topita/untura topita dar racita
Pentru umplutura:
- 1 kg de mere- 3 linguri de miere/alt indulcitor
- 3 linguri de gris
- scortisoara dupa gust
Mod de preparare:
1. Intai de toate am pregatit aluatul.
Am amestecat toate ingredientele si am adaugat faina treptat pana am obtinut consistenta dorita.
2. Am impartit aluatul in 4 bucati si le-am intins putin pe rand, le-am uns cu putin unt topit si le-am lasat deoparte.
3. Intre timp am pregatit umplutura. Am ras merele si le-am pus intr-o oala cu fund dublu, am adaugat mierea, scortisoara si cand a mai scazut zeama, am pus si grisul. A mai stat pe foc inca vreo 5 minute si apoi am lasat la racit.
4. Pe masa unsa cu putin ulei, am luat fiecare foaie si am intins-o in strat subtire dar nu foarte subtire ca sa o pot rula. Am distribuit pe toata suprafata umplutura si am rulat.
5. Asa le-am format si pe celalalte dupa care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Au stat la cuptor pana s-au rumenit, la 180°C
6. Dupa ce le-am scos, le-am uns cu putina apa cu miere
7. Imediat ce le-am scos din cuptor, le-am acoperit cu un prosop si le-am lasat sa se raceasca.
Nu cred ca P a mancat ceva pana acum cu o pofta atat de mare 😊
Comentarii
Trimiteți un comentariu