Budinca de mei cu fructe
Ingrediente:
- 200 ml lapte/ lapte vegetal
- 7 linguri fulgi de mei (merge si direct cu mei insa cantitatea mentionata este pentru fulgi)
- 1 banana
- 1 mar
- 1 bucatica (100 g) dovleac placintar
- 2 linguri mascarpone (optional)
- scortisoara
- nucsoara
- unt/ulei pentru uns formele
Mod de preparare:
1. Am pus laptele intr-o craticioara si l-am adus la punctul de fierbere dupa care am adaugat treptat fulgii de mei, amestecand incontinuu pana am obtinut o textura ca de gris (usor moale). Am lasat sa se mai raceasca putin
2. Am adaugat mascarpone si am omogenizat
3. Intre timp am pregatit fructele. Banana, marul si dovleacul le-am taiat marunt si le-am blenduit
4. Am rasturnat amestecul de fructe peste mei, apoi am adaugat scortisoara si nucsoara
5. In formele deja unse cu putin unt sau ulei am rasturnat din compozitia rezultata. Au iesit 3 portii (in vase medii de ceramica diametru de 10 cm aproximativ) si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180°C pana s-au rumenit.
Budinca poate fi consumata si fara a mai fi data la cuptor.
Ca si decor am folosit 3 felii de mar presarate cu putina scortisoara.
P a fost tare incantat de aceasta budinca.
Puteti folosi si alta combinatie de fructe.
- 200 ml lapte/ lapte vegetal
- 7 linguri fulgi de mei (merge si direct cu mei insa cantitatea mentionata este pentru fulgi)
- 1 banana
- 1 mar
- 1 bucatica (100 g) dovleac placintar
- 2 linguri mascarpone (optional)
- scortisoara
- nucsoara
- unt/ulei pentru uns formele
Mod de preparare:
1. Am pus laptele intr-o craticioara si l-am adus la punctul de fierbere dupa care am adaugat treptat fulgii de mei, amestecand incontinuu pana am obtinut o textura ca de gris (usor moale). Am lasat sa se mai raceasca putin
2. Am adaugat mascarpone si am omogenizat
3. Intre timp am pregatit fructele. Banana, marul si dovleacul le-am taiat marunt si le-am blenduit
4. Am rasturnat amestecul de fructe peste mei, apoi am adaugat scortisoara si nucsoara
5. In formele deja unse cu putin unt sau ulei am rasturnat din compozitia rezultata. Au iesit 3 portii (in vase medii de ceramica diametru de 10 cm aproximativ) si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180°C pana s-au rumenit.
Budinca poate fi consumata si fara a mai fi data la cuptor.
Ca si decor am folosit 3 felii de mar presarate cu putina scortisoara.
P a fost tare incantat de aceasta budinca.
Puteti folosi si alta combinatie de fructe.
Pentru un plus de inspiratie, acceseaza cele 3 Ebook-uri cu retete fara alergeni 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu