Femei de succes: Roxana si Psihologia banilor

Credeti in faptul ca oamenii vin cu un scop in viata voastra?

Eu cred in astfel de povesti si stiu ca si Roxana are un astfel de rol. Este o persoana empatica, cu energie pozitiva si un zambet larg pe fata. Am indragit-o de cum am avut primul dialog.

In cele ce urmeaza, am sa va fac cunostinta cu Roxana si cu activitatea ei.


Roxana si Psihologia banilor


Inca de mica a simtit nevoia sa faca economii desi nimeni nu ii spusese asta. A terminat o facultate de Psihologie ca mai apoi sa revina si sa inteleaga de unde avea "pasiunea" de a economisi.

Totul a inceput atunci cand pe langa meseria de profesor isi dorea un venit suplimentar. S-a inscris la niste cursuri de consultanta financiara si uite asa a realizat ca este foarte atrasa de acest domeniu si ca ar putea sa-i ajute si pe cei din jur oferindu-le parte din experienta ei.

Discutand cu diverse tipologii de oameni, printre care si parinti, a ajuns la concluzia ca aceasta educatie financiara ar trebui sa inceapa inca din copilarie. Asa a luat nastere cartea "Maruntila ai Bancnotila".
Povestea include principii financiare si obisnuinte care nu ar fi tarziu daca s-ar implementa si in viata adultilor inca din urmatoarea zi.

"Educatia financiara este esentiala pentru copii. Prin povesti putem sa le transmitem principii sanatoase despre prosperitate si bani. Povestea lui Maruntila si Bancnotila este perfecta in acest sens."

Cartea Maruntila si Bancnotila poate fi gasita la mai multi furnizori: eMAg, Teamdeals, File de vis, Mam9 –citeste.ro, Librarie.net, Booklandia, Bebelind, MicroStore, Vraja Jucariilor etc si pe pagina de Facebook a cartii.

Povestea spusa de Roxana


"Cum a luat nastere aceasta activitate? A luat nastere din pasiunea mea pentru oameni, copii si educatie financiara.
De mica am economisit, am benficiat acasa de educatie financiara; am inceput sa economisesc din restul primit de la cumparturi, de pe ”la colindat”, iar mai tarziu, in adolescenta, din job-urile sezoniere si am pus deoparte 90% din castig.

Asa am inceput fara sa constientizez prea multe despre educatia financiara.
Acum 4 ani, am devenit planificator financiar si am inteles informatia teoretica si am legat-o de cea practica.

Sunt profesor la baza: educator - invatator, iubesc copii si imi place sa ofer ceea ce eu am primit, sa ii invat si pe ceilalti ceea ce eu am invatat la randul meu.

Din experienta de planificator am vazut ca pentru adulti este greu sa schimbe actiunile si comportamentele in ceea ce priveste banii,dupa o anumita varsta; obisnuintele fiind create. 

Dar la varsta copilariei abia se creeaza obisnuintele si atunci este momentul propice sa punem bazele educatiei fiannciare.

Asa ca am inceput cu cartea pentru copii de educatie financiara ”Maruntila si Bancnotila” "




Ce servicii ofera Roxana?


Cere ajutorul Roxanei daca iti doresti optimizarea bugetului, pentru a face economii, pentru a avea banii/economiile in siguranță si pentru a investi.

Ea te poate ajuta cu o analiza financiara personalizata, iti poate sugera ce investitii inteligente sa faci si nu in ultimul rand cum sa faci economie

O poti gasi pe site-ul Psihologia banilor
dar si pe facebook: Roxana Bucur

De asemenea, organizeaza ateliere dedicate educatiei financiare pentru copii peste 3 ani in colaborare cu locul de joaca Eraisa Fun &Care si The Kid iar in Brasov, Alchemy Hub. 

Merita sa le urmariti pagina pentru a afla cand au loc astfel de ateliere.

La final, sfaturile Roxanei


Pentru a face educatie financiara copilor,in primul rand trebuie ca parintii sa fie inspirati. Parintii devin inspirati consientizand ca educatia financiara are repercurisiuni pe termen lung si ca astfel cultiva randarea, disciplina, mentalitratea prospera la copiii lor. Un aspect de motivare al parintilor pentru a oincepe educatia financiara a casa cu copiii lor il reprezinta vizionarea filmuletului: ”Testul bezelei” – un experiment care face referire la amanarea recompensei. Cine vrea poate sa manance acum o bezea sau sa astepte si va pute manca mai tarziu doua. Copiii care au asteptat au avut succes atat academic cat si profesional.

Copiii sunt inspirati sa invete. De la natura, ei au dorinta de a invata. S-au nascut dornici de a descopri lumea in care au ajuns si tot ceea ce este poveste, joc, activitate ii inspira sa invete lucruri noi despre orice domeniu.

Comentarii

Postări populare