Pizza
Ingrediente aluat:
▪️200-220 ml apa calduta
▪️30 ml ulei de masline
▪️300 g faina de grau
▪️1/2 plic drojdie uscata
▪️optional sare
Topping:
▪️sos de rosii bio cu putin oregano uscat si ulei de masline
▪️ardei gras rosu sau kapia
▪︎ceapa
▪️mozzarella/cascaval vegetal
▪️puteti adauga orice va place (pentru adulti am pus si carnaciori)
Puneti apa intr-un bol impreuna cu uleiul si incepeti sa adaugati faina in ploaie impreuna cu drojdia. Omogenizati bine aluatul,il acoperiti cu o folie alimentara si il lasati la dospit aproximativ 30-40 de minute.
Apoi rupeti bucati de aluat si va ajutati cu mainile unse cu putin ulei de masline sa-l intindeti. Ungeti aluatul cu sosul de rosii, presarati toppingul dorit si bagati pizza in cuptorul preincalzit la 180°C pana se rumeneste.
Ce cascaval vegetal folositi?
RăspundețiȘtergereFolosesc cascavalul de la Viofast sau Violife. Cel de la Violife mi se pare mai gustos si exista mai multe variante
RăspundețiȘtergere