Aluat pentru cornuri/cozonac/placinta/covrigi

 


Fara ou, Fara gluten, Fara lactate


Ingrediente:

  •  - 450 g faina/ faina fara gluten Mix paine
  • - 10 g drojdie uscata
  • - 60 ml ulei
  • - 265 ml lapte vegetal (la faina fara gluten e necesar mai mult lichid)
  • - 2-3 linguri miere/alt indulcitor
  • - un praf de sare (optional)
  • - vanilie
  • - coaja de lamaie

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron punem faina, sarea si mirodeniile (daca folositi faina fara gluten este necesar mai mult lichid. Trebuie sa rezulte un aluat ca de paine). 
  2. Incalzim putin laptele (sa nu fie fierbinte), peste care adaugam drojdia, uleiul si indulcitorul. Dupa ce omogenizam adaugam treptat peste faina si incepem sa framantam.
  3. Se lasa aluatul la dospit in jur de 40-60 de minute.

  4.  Apoi se rupe cate o bucata de aluat si se intinde sub forma de cerc. 
  5. Pentru rasucite am uns jumate de foaie cu crema de branza vegetala si gem fara zahar, am adus cealalta jumatate de foaie peste, apoi am taiat fasii pe care le-am rasucit si le-am asezat in tava.  
  1. Pentru cornuri, se taie foaia sub forma de triunghiuri ca la cornulete (8-10 bucati) si se umple cu ce doreste fiecare ( gem, nuca, branza etc)

  2. Se mai lasa la dospit in tava timp de 20 de minute, apoi se ung cu putin ulei
  3. Se coc la 180°C caldura sus/jos, ventilatie, pana se rumenesc frumos, aproximativ 15-20 minute. 




Pentru mai multa inspiratie, acceseaza cele 3 eBook-uri cu 80 de retete fara alergeni
👉CLICK pe foto pentru detalii 



Comentarii

Postări populare