Aluat pentru cornuri/cozonac/placinta/covrigi
Fara ou, Fara gluten, Fara lactate
Ingrediente:
- - 450 g faina/ faina fara gluten Mix paine
- - 10 g drojdie uscata
- - 60 ml ulei
- - 265 ml lapte vegetal (la faina fara gluten e necesar mai mult lichid)
- - 2-3 linguri miere/alt indulcitor
- - un praf de sare (optional)
- - vanilie
- - coaja de lamaie
Mod de preparare:
- Intr-un castron punem faina, sarea si mirodeniile (daca folositi faina fara gluten este necesar mai mult lichid. Trebuie sa rezulte un aluat ca de paine).
- Incalzim putin laptele (sa nu fie fierbinte), peste care adaugam drojdia, uleiul si indulcitorul. Dupa ce omogenizam adaugam treptat peste faina si incepem sa framantam.
- Se lasa aluatul la dospit in jur de 40-60 de minute.
- Apoi se rupe cate o bucata de aluat si se intinde sub forma de cerc.
- Pentru rasucite am uns jumate de foaie cu crema de branza vegetala si gem fara zahar, am adus cealalta jumatate de foaie peste, apoi am taiat fasii pe care le-am rasucit si le-am asezat in tava.
Comentarii
Trimiteți un comentariu