Negresa fara ou, fara lactate

 

Fara ou, Fara lactate, Reintroducere lactate-etapa 1


Ingrediente:

  • 560 g faina
  • 480 ml lapte/lapte vegetal /apa /apa minerala
  • 8-9 linguri de indulcitor
  • 160 ml ulei
  • 1 lingurita de sare (optional)
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de otet de mere
  •  scortisoara si nucsoara
  • carob/ pudra de roscove/cacao
  • nuca (optional) 

Mod de preparare:

  1. Am amestecat intai ingredientele uscate, apoi pe cele umede si le-am unit
  2. Dupa ce am omogenizat bine aluatul, am adaugat nucile
  3. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am rasturnat aluatul si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180°C, caldura sus/jos si ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul scobitorii
  4. Puteti face un topping din unt/margarina, indulcitor si roscove/cacao pe care sa-l rasturnati peste negresa dupa ce se raceste sau sa procedati la fel ca in cazul prajiturii "tavalite".


Pentru un plus de inspiratie, acceseaza cele 3 EBook-uri cu retete fara ou, fara lactate si/ sau fara gluten 👇



Comentarii

Postări populare