Negresa fara ou, fara lactate
Fara ou, Fara lactate, Reintroducere lactate-etapa 1
Ingrediente:
- 560 g faina
- 480 ml lapte/lapte vegetal /apa /apa minerala
- 8-9 linguri de indulcitor
- 160 ml ulei
- 1 lingurita de sare (optional)
- 1 lingurita bicarbonat de amoniu
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingura de otet de mere
- scortisoara si nucsoara
- carob/ pudra de roscove/cacao
- nuca (optional)
Mod de preparare:
- Am amestecat intai ingredientele uscate, apoi pe cele umede si le-am unit
- Dupa ce am omogenizat bine aluatul, am adaugat nucile
- Am tapetat o tava cu hartie de copt, am rasturnat aluatul si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180°C, caldura sus/jos si ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul scobitorii
- Puteti face un topping din unt/margarina, indulcitor si roscove/cacao pe care sa-l rasturnati peste negresa dupa ce se raceste sau sa procedati la fel ca in cazul prajiturii "tavalite".
Pentru un plus de inspiratie, acceseaza cele 3 EBook-uri cu retete fara ou, fara lactate si/ sau fara gluten 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu