Paine umpluta cu mozzarella/cascaval vegetal
Reteta aluat:
▪️200-220 ml apa calduta
▪️30 ml ulei de masline
▪️300 g faina de grau
▪️1/2 plic drojdie uscata
▪️optional sare
Ingrediente extra:
▪️mozzarella/cascaval vegetal pentru umplut
▪️ulei de masline+usturoi granulat+oregano uscat
Puneti apa intr-un bol impreuna cu uleiul si incepeti sa adaugati faina in ploaie impreuna cu drojdia. Omogenizati bine aluatul,il acoperiti cu o folie alimentara si il lasati la dospit aproximativ 30-40 de minute.
Apoi rupeti bucati de aluat, adaugati in mijloc bucati de mozzarella, le rotunjiti intre palme, le treceti prin amestecul de ulei si le asezati intr-o tava. Urmati procedura pana terminati aluatul. Bilutele umplute le puteti lasa independente sau le puteti uni asa cum am procedat eu.
Lasati tava afara inca vreo 15 minute pentru a mai creste aluatul apoi o bagati la cuptorul preincalzit la 180°C pana se rumeneste.
Comentarii
Trimiteți un comentariu