Cornuri de post
Reteta aluatului o veti gasi aici. Extra am adaugat stafide in aluat.
Cornurile pot fi umplute dupa preferintele fiecaruia cu:
- gem de fructe
- crema de alune de padure cu roscove
- mere rase pregatite ca pentru placinta
- nuca
sau
- puteti face mucenici moldovenesti din acelasi aluat
Ingrediente extra pentru uns:
- margarina topita sau ulei
- putina apa cu miere
Mod de preparare:
1. Am rupt bucati mici de aluat si le-am intins pe masa de lucru pudrata cu faina.
2. Pe un capat al foii am pus umplutura, am rulat de 2 ori si partea ramasa de aluat am crestat-o ca in poza. Nu am mers cu taietura pana in capat.
3. Le-am asezat in tava pe hartie de copt, le-am uns cu margarina topita apoi le-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 °C pana s-au rumenit.
4. Cand le-am scos, le-am uns cu siropul de miere.
Cornurile pot fi umplute dupa preferintele fiecaruia cu:
- gem de fructe
- crema de alune de padure cu roscove
- mere rase pregatite ca pentru placinta
- nuca
sau
- puteti face mucenici moldovenesti din acelasi aluat
Ingrediente extra pentru uns:
- margarina topita sau ulei
- putina apa cu miere
Mod de preparare:
1. Am rupt bucati mici de aluat si le-am intins pe masa de lucru pudrata cu faina.
2. Pe un capat al foii am pus umplutura, am rulat de 2 ori si partea ramasa de aluat am crestat-o ca in poza. Nu am mers cu taietura pana in capat.
3. Le-am asezat in tava pe hartie de copt, le-am uns cu margarina topita apoi le-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 °C pana s-au rumenit.
4. Cand le-am scos, le-am uns cu siropul de miere.
Buna super delicioase cornurile.
RăspundețiȘtergereBuna! Sunt tare bucuroasa sa aud asta! Sa aveti pofta! 🤗
Ștergere