Cornuri de post

Reteta aluatului o veti gasi aici. Extra am adaugat stafide in aluat.

Cornurile pot fi umplute dupa preferintele fiecaruia cu:

- gem de fructe
- crema de alune de padure cu roscove
- mere rase pregatite ca pentru placinta
- nuca

sau

- puteti face mucenici moldovenesti din acelasi aluat

Ingrediente extra pentru uns:

- margarina topita sau ulei
- putina apa cu miere

Mod de preparare:

1. Am rupt bucati mici de aluat si le-am intins pe masa de lucru pudrata cu faina.

2. Pe un capat al foii am pus umplutura, am rulat de 2 ori si partea ramasa de aluat am crestat-o ca in poza. Nu am mers cu taietura pana in capat.




3. Le-am asezat in tava pe hartie de copt, le-am uns cu margarina topita apoi le-am bagat in cuptorul preincalzit la 180 °C pana s-au rumenit.


4. Cand le-am scos, le-am uns cu siropul de miere.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare