Painici din gris cu ceapa verde, ardei gras si cascaval vegetal
Ingrediente:
- 10 linguri de gris/gris integral/ gris fara gluten
- 1 lingurita praf de copt
- putina sare (optional)
- 4 linguri de ulei/unt topit/ orice alta materie grasa sub forma lichida
- 1 lingurita de drojdie pulbere
- 20 linguri de lapte vegetal
- 2 fire tocate de ceapa verde
- 1/3 ardei gras rosu tocat marunt
- 3 felii de cascaval vegetal taiate
Mod de preparare:
1. Intr-un castron am pus grisul, praful de copt, sarea si am amestecat, apoi am adaugat uleiul si am omogenizat pana cand grisul a devenit nisipos (ca in foto)
2. Laptele vegetal l-am incalzit putin si am pus drojdia peste. Am amestecat bine si l-am rasturnat peste amestecul de la pasul 1.
3. Rezulta un aluat moale, usor lichid care trebuie lasat 5 minute in repaus.
4. Am adaugat legumele si cascavalul vegetal, am omogenizat si am inceput sa coc painicile.
5. Am incins o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei si cu ajutorul unei linguri am distribuit aluatul in forma unei turtite. Le-am copt pe ambele parti pana s-au rumenit.
Un deliciu!
Pentru mai multa inspiratie acceseaza oferta pentru cele 3 EBook-uri cu peste 80 de retete fara alergeni. 👇
- 10 linguri de gris/gris integral/ gris fara gluten
- 1 lingurita praf de copt
- putina sare (optional)
- 4 linguri de ulei/unt topit/ orice alta materie grasa sub forma lichida
- 1 lingurita de drojdie pulbere
- 20 linguri de lapte vegetal
- 2 fire tocate de ceapa verde
- 1/3 ardei gras rosu tocat marunt
- 3 felii de cascaval vegetal taiate
Mod de preparare:
1. Intr-un castron am pus grisul, praful de copt, sarea si am amestecat, apoi am adaugat uleiul si am omogenizat pana cand grisul a devenit nisipos (ca in foto)
2. Laptele vegetal l-am incalzit putin si am pus drojdia peste. Am amestecat bine si l-am rasturnat peste amestecul de la pasul 1.
3. Rezulta un aluat moale, usor lichid care trebuie lasat 5 minute in repaus.
4. Am adaugat legumele si cascavalul vegetal, am omogenizat si am inceput sa coc painicile.
5. Am incins o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei si cu ajutorul unei linguri am distribuit aluatul in forma unei turtite. Le-am copt pe ambele parti pana s-au rumenit.
Un deliciu!
Comentarii
Trimiteți un comentariu