Painici din gris cu ceapa verde, ardei gras si cascaval vegetal

Ingrediente:

- 10 linguri de gris/gris integral/ gris fara gluten
- 1 lingurita praf de copt
- putina sare (optional)
- 4 linguri de ulei/unt topit/ orice alta materie grasa sub forma lichida
- 1 lingurita de drojdie pulbere
- 20 linguri de lapte vegetal
- 2 fire tocate de ceapa verde
- 1/3 ardei gras rosu tocat marunt
- 3 felii de cascaval vegetal taiate

Mod de preparare:

1. Intr-un castron am pus grisul, praful de copt, sarea si am amestecat, apoi am adaugat uleiul si am omogenizat pana cand grisul a devenit nisipos (ca in foto)




2. Laptele vegetal l-am incalzit putin si am pus drojdia peste. Am amestecat bine si l-am rasturnat peste amestecul de la pasul 1.

3. Rezulta un aluat moale, usor lichid care trebuie lasat 5 minute in repaus.



4. Am adaugat legumele si cascavalul vegetal, am omogenizat si am inceput sa coc painicile.


5. Am incins o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei si cu ajutorul unei linguri am distribuit aluatul in forma unei turtite. Le-am copt pe ambele parti pana s-au rumenit.

Un deliciu! 

Pentru mai multa inspiratie acceseaza oferta pentru cele 3 EBook-uri cu peste 80 de retete fara alergeni. 👇



Comentarii

Postări populare