Tort fara coacere (fara lactate, fara gluten, fara ou)

Ingrediente:

- 125 g biscuiti cu sau fara gluten (eu aveam in casa biscuiti Schar milly friends)
- 2- 3 linguri de lapte vegetal/ margarina topita/unt (eu am pus lapte vegetal)
- 400 ml smantana de cocos
- 4 linguri de miere
- 1 mana de afine
- gelatina (optional)

Mod de preparare:

1. Am folosit o tava de tort de aproximativ 15-20 cm diametru (micuta). Am rasnit biscuitii pe care i-am umezit putin cu laptele vegetal, apoi i-am distribuit pe fundul tavii si am presat cu ajutorul unei linguri

2. Pentru crema am folosit 2 cutii de smantana de cocos (de la frigider) peste care am adaugat mierea si cu ajutorul unui tel am batut smantana pana cand nu mai cade.

3. Afinele le-am transformat intr-un piure cu ajutorul unui blender, peste care  am adaugat jumatate din frisca de cocos de la pasul 2.

Optional puteti adauga si gelatina celor doua creme. Probabil se taie mult mai bine in cazul acesta. Eu n-am folosit.

4. Peste stratul de biscuiti am pus frisca de cocos si la final crema cu afine.

A stat la frigider vreo 2 ore. Puteti sa-l faceti seara si sa-l serviti a doua zi.

Fotografiile produselor folosite au fost preluate de pe Google. 







Comentarii

Postări populare