Aluat pentru cozonac/ mucenici moldovenesti de post
Ingrediente:
- 450 g faina/ faina fara gluten Mix paine
- 10 g drojdie uscata
- 60 ml ulei
- 265 ml lapte vegetal
- 2-3 linguri miere/alt indulcitor
- un praf de sare (optional)
- vanilie
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
Eu am pregatit aluatul la masina de paine, adaugand ingredientele in ordinea mentionata in cartea masinii
Pentru cele care doriti sa faceti aluatul manual, urmati pasii:
1. Intr-un castron potrivit cantitatilor date punem faina, sarea si mirodeniile
2. Incalzim putin laptele (sa nu fie fierbinte), peste care adaugam drojdia, uleiul si indulcitorul. Dupa ce omogenizam adaugam treptat peste faina si incepem sa framantam.
3. Se lasa aluatul la dospit in jur de 40-60 de minute.
- 450 g faina/ faina fara gluten Mix paine
- 10 g drojdie uscata
- 60 ml ulei
- 265 ml lapte vegetal
- 2-3 linguri miere/alt indulcitor
- un praf de sare (optional)
- vanilie
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
Eu am pregatit aluatul la masina de paine, adaugand ingredientele in ordinea mentionata in cartea masinii
Pentru cele care doriti sa faceti aluatul manual, urmati pasii:
1. Intr-un castron potrivit cantitatilor date punem faina, sarea si mirodeniile
2. Incalzim putin laptele (sa nu fie fierbinte), peste care adaugam drojdia, uleiul si indulcitorul. Dupa ce omogenizam adaugam treptat peste faina si incepem sa framantam.
3. Se lasa aluatul la dospit in jur de 40-60 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu