Broccoli pizza pie

Ingrediente:

Pentru umplutura:

- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri de faina de grau/ faina fara gluten
- 400 ml lapte/lapte vegetal
- 5 buchetele de broccoli proaspat sau congelat
- 100 g branza chedar rasa/ cascaval vegetal

Aluat:

- 500 g faina de grau/ faina fara gluten Schar mix B
- 1 pliculet de drojdie
- un praf de sare
- 300 ml apa calduta
- 30 ml ulei de masline


Mod de preparare:

Intai am pregatit aluatul:

1. Am pus faina intr-un castron, peste care  adaugat drojdia, sare si treptat apa calduta.

2. Am framantat pana cand  am incorporat toata faina.

3. La final am rasturant uleiul de masline peste aluat si am uns peretii castronul.Nu am mai framantat

4. Am udat un prosop cu apa calda si apoi l-am asezat peste castron. Ajuta la activarea drojdiei. Am lasat aluatul sa creasca timp de 1 h

Pregatirea umpluturii:

1. Am pus la incins uleiul de masline peste care am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt. Pentru a evita prajirea, am pus si un strop de apa. Le-am gatit pana s-au inmuiat.

2. Cele 2 linguri de faina le-am rasturnat peste amestecul de la pasul 1 si am omogenizat apoi am adaugat treptat laptele si am amestecat pana ce a rezultat un sos mai gros.

3. Fierbeti broccoli separat, apoi taiati-l in  bucati dar nu foarte mici, pe care le adaugati peste sosul gros. Puteti folosi conopida in loc de broccoli.

4. La final puneti si branza/cascavalul vegetal si mai lasati la foc mic sa fiarba inca vreo 5 minute.


Asamblarea:

1. Luati o parte de aluat (in functie de tava folosita, de preferat sa fie rotunda), asezati-l in tava unsa cu putin ulei in prealabil si cu ajutorul mainii il intindeti astfel incat sa urce si pe peretii tavii. Daca va mai ramane aluat, puteti face o pizza sau cateva turtite.


2. Rasturnati umplutura (sa fie rece) si nivelati



3. Mai lasati tava afara inca vreo 20-30 minute, astfel, va mai creste aluatul pe peretii tavii




4. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180°C si se lasa pana cand se rumeste frumos

Comentarii

Postări populare