Biscuiti fara lactate si fara ou
Ingrediente:
- 600 g faina/faina fara gluten mix universal
- 1 si 1/2 pliculete praf de copt
- 150 ml ulei/unt/margarina
- 240 ml lapte vegetal
- aprox. 4 linguri miere sau alt indulcitor dupa gust (daca veti considera ca vreti sa fie mai dulci, mai adaugati putin indulcitor)
- vanilie
- coaja de lamaie
Glazura:
-3 lingurite de crema de alune de padure cu roscove Biona (asta aveam in casa)
- 3 linguri de lapte vegetal
- 600 g faina/faina fara gluten mix universal
- 1 si 1/2 pliculete praf de copt
- 150 ml ulei/unt/margarina
- 240 ml lapte vegetal
- aprox. 4 linguri miere sau alt indulcitor dupa gust (daca veti considera ca vreti sa fie mai dulci, mai adaugati putin indulcitor)
- vanilie
- coaja de lamaie
Glazura:
-3 lingurite de crema de alune de padure cu roscove Biona (asta aveam in casa)
- 3 linguri de lapte vegetal
Obs.: La faina fara gluten posibil sa intre mai mult lichid. Adaptati in functie de tipul de faina folosit.
Se pun intr-un ibric pe foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza bine. In caz ca nu aveti acest tip de crema, puteti face rapid o glazura din margarina topita cu putina miere si pudra de roscove.
Mod de preparare:
1. Am amestecat intr-un bol faina cu praful de copt, apoi am adaugat coaja de lamaie
2. Ingredientele umede le-am amestecat separat, inclusiv mierea si ulterior am inceput sa torn treptat peste faina
3. Am framantat pana a iesit un aluat omogen, nelipicios. Daca este cazul, mai adaugati putina faina
4. Am intins o foaie de aproximativ 2-3 mm din care am decupat biscuitii cu ajutorul formelor
5. I-am asezat in tava pe hartie de copt si i-am bagat in cuptorul preincalzit la 180°C.
Atentie ca se coc foarteee repede. Sa nu-i scapati din ochi ca se ard usor.
6. La final, cu ajutorul unei lingurite am distribuit glazura de ciocolata.
Jumatate din aluat l-am congelat pentru atunci cand vom fi in criza de timp.
Din pacate nu am reusit sa pozez toti pasii fiindca am avut un ajutor de nadejde care necesita atentie maxima 😊. Am bucatarit impreuna la acesti biscuiti
Pentru un plus de inspiratie acceseaza si cele 3 EBook-uri cu retete fara alergeni: 👇
Se pun intr-un ibric pe foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza bine. In caz ca nu aveti acest tip de crema, puteti face rapid o glazura din margarina topita cu putina miere si pudra de roscove.
Mod de preparare:
1. Am amestecat intr-un bol faina cu praful de copt, apoi am adaugat coaja de lamaie
2. Ingredientele umede le-am amestecat separat, inclusiv mierea si ulterior am inceput sa torn treptat peste faina
3. Am framantat pana a iesit un aluat omogen, nelipicios. Daca este cazul, mai adaugati putina faina
4. Am intins o foaie de aproximativ 2-3 mm din care am decupat biscuitii cu ajutorul formelor
5. I-am asezat in tava pe hartie de copt si i-am bagat in cuptorul preincalzit la 180°C.
Atentie ca se coc foarteee repede. Sa nu-i scapati din ochi ca se ard usor.
6. La final, cu ajutorul unei lingurite am distribuit glazura de ciocolata.
Jumatate din aluat l-am congelat pentru atunci cand vom fi in criza de timp.
Din pacate nu am reusit sa pozez toti pasii fiindca am avut un ajutor de nadejde care necesita atentie maxima 😊. Am bucatarit impreuna la acesti biscuiti
Comentarii
Trimiteți un comentariu