Fursecuri fragede cu gem fara ou si fara lactate
#faraou #faralactate #reintroducerelactate
Ingrediente:
- 200 g unt/unt vegetal la temperatura camerei
- 10 linguri de smantana/branza vegetala tartinabila
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingura apa rece
- putina sare
- vanilie
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri de miere/alt indulcitor sau dupa gust
- faina cat cuprinde
Pentru umplutura am folosit gem de prune fara zahar, gem de caise fara zahar si ciocolata pentru cei mari
Mod de preparare:
Am amestecat toate ingredientele mai putin faina, le-am omogenizat bine apoi am inceput sa adaug faina treptat pana cand a rezultat un aluat nelipicios.
Pe o hartie de copt am intins aluatul cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie nu foarte subtire pe care apoi am taiat-o pe lung in 3 bucati.
Am adaugat umpluturi diferite pe fiecare bucata, am rulat aluatul tot pe lung apoi l-am taiat bucati pe care le-am asezat in tava pe hartie de copt.
Au stat in cuptorul preincalzit la 180°C pana cand s-au rumenit, aproximativ 10-15 minute.
Le puteti pudra cu zahar. Eu n-am facut asta. De asemenea, in umplutura cu gem puteti adauga si nuca daca aveti voie si o preferati.
O gustare rapida fara ou si fara lactate, pentru intreaga familie.
Spor la gatit!🤗
Comentarii
Trimiteți un comentariu