Prajitura cu mar si nuci
Ingrediente:
Pentru un plus de inspiratie acceseaza cele 3 eBookuri cu 81 de retete Fara Lactate, Fara Ou si/sau Fara Gluten.
- 1 pahar apa/lapte vegetal (aproximativ 200 ml)
- Un sfert de pahar de ulei de masline
- 1 si 1/2 pahar faina de ovaz fara gluten
- 1/2 pahar fulgi de ovaz fara gluten
- 1 ou (se poate omite, compenseaza semintele de chia)
- 2 linguri de miere (daca vreti mai dulce, mai adaugati)
- 2-3 linguri seminte de chia
Sare
- 1 praf de copt
- 1 mar cubulete
- 2 maini de nuci
- Vanilie, scortisoara sau alte arome
Mod de preparare:
Am pus intr-un bol apa, uleiul, mierea, oul si aromele si am amestecat.
Apoi am adaugat treptat faina de ovaz, fulgii de ovaz, semintele de chia, sarea si praful de copt si am omogenizat bine.
Am lasat la hidratat aceasta compozitie, pana cand fulgii de ovaz au absorbit din apa si aluatul s-a ingrosat, aproximativ 10 minute.
La final am adaugat nucile si marul taiat cubulete iar dupa ce am incorporat totul, am transferat compozitia intr-o tava de chec si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 180°C , ventilatie sus/jos pana trece testul scobitorii.
Ramane usor umeda la interior dar e delicioasa.
Detalii aici 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu