Budinca de dovlecel
Ingrediente:
1 dovlecel mare zucchini
1 cana de fulgi de ovaz (cu sau fara gluten) sau chiar mai mult in functie de cat de mare e dovlecelul
2 oua (merg omise daca adaugi seminte de chia)
20 ml ulei de masline
2 linguri seminte de chia
1 lingura seminte de susan (optional)
1 ceapa rosie
Sare
1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
Am dat dovlecelul pe razatoarea mare si l-am pus intr-un castron (nu l-am scurs). Am adaugat cele 2 oua, uleiul de masline si am omogenizat. Ulterior am adaugat treptat si restul ingredientelor. Am lasat la odihnit aceasta compozitie timp de 10 minute cat sa se hidrateze fulgii de ovaz. Rezulta un aluat mai gros, care nu cade usor de pe tel.
Am uns un vas cu putin ulei de masline, am transferat compozitia si apoi l-am bagat la cuptor pana s-a rumenit usor pe margini, la temperatura de 180°C, caldura sus/jos, ventilatie.
Ps. Iese umeda la interior dar delicioasa.
Poti gasi mai multa inspiratie in cele 3 E-bookuri cu retete fara alergeni.
Click pe poza 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu