Turtite umplute cu branza/cascaval si ceapa verde



 

Fara ou, Fara gluten, Se poate si fara lactate

Ingrediente:

Aluat
  • 100 g iaurt / iaurt vegetal
  • 1/2 plic praf de copt
  • 12 linguri de făină fără gluten Schar mix B/ alt mix de paine/ făină de grâu
  • sare (optional) 

Umplutura:

  • 100 g branza/telemea/crema de branza vegetala/cascaval ras
  • 2 fire de ceapa verde
  •  

Am amestecat toate ingredientele umpluturii.

Atentie! Daca folositi faina de grau, posibil sa fie necesar sa adaugati mai multa, pana obtineti un aluat nelipicios
 

Mod de preparare:


1. Am pus iaurtul într-un castron, apoi am adăugat treptat făina împreună cu praful de copt

2. A rezultat un aluat pe care l-am framantat ușor până a devenit nelipicios. În caz ca e lipicios, mai puneți o lingură de făină

3. Am uns masa de lucru cu puțină făină, am rupt bucăți de aluat pe care le-am întins subtire cu ajutorul sucitorului

4. In mijlocul fiecarei turtite am pus umplutura, am adunat colturile, apoi cu ajutorul sucitorului am mai intins turtita cat mai subtire dar cu atentie sa nu se sparga.

5. Le-am copt în tigaia antiaderentă pe o parte si pe cealalta la foc foarte mic! 

6. Imediat ce le-am scos din tigaie, eu le-am uns cu putin unt/unt vegetal.

Ies foarte gustoase. 

Aceste turtite sunt preferatele noastre, fiind atat de rapide si gustoase. 

Au iesit 4 turtițe. Daca vreti mai multe, dublati cantitatile! 




Descopera si alte articole utile si interesante.
👉



 


Comentarii

Postări populare