Briose cu morcov, mix de alune si fulgi de cereale
Ingrediente:
🔹2 morcovi rasi (pe razatoarea mare)
🔹200 ml lapte/lapte vegetal Sano Vita
🔹2 linguri ulei de cocos topit (puteti folosi si alt ulei vegetal) Sano Vita
🔹2 linguri indulcitor/ banana zdrobita/piure de mar
🔹optional un strop de sare
🔹scortisoara
🔹10 linguri fulgi de cereale (cu sau fara gluten) Sano Vita
🔹10-12 linguri faina/8-10 linguri faina fara gluten mix universal
🔹1 mana mix de alune/nuci (se poate omite) Sano Vita
🔹merisoare Sano Vita
🔹1 lingurita praf de copt (cu sau fara gluten)
🔹1 lingurita zeama de lamaie/otet de mere
Glazura:
🔹1 lingura crema de branza/ branza vegetala
🔹1 lingura indulcitor
🔹2 linguri de lapte/lapte vegetal
Se amesteca toate ingredientele si rezulta o glazura foarte usor lichida.
Mod de preparare:
Am pus intr-un bol toate ingredientele, pe rand si am omogenizat bine. Am pregatit tava pentru briose, am tapetat-o cu hartie de copt pentru briose (merge si fara dar unsa cu ulei) si am turnat cate 2 linguri de aluat in fiecare compartiment.
Le-am copt la 180 °C, caldura sus/jos, ventilatie pana s-au rumenit frumos.
La final le-am stropit cu putina glazura.
Atentie! Daca utilizati faina fara gluten, va intra cantitativ mai putin față de faina normala.
Sunt umede la interior si EXTREM dar EXTREM DE GUSTOASE!
Pentru mai multa inspiratie, acceseaza cele 3 EBook-uri cu 80 de retete #faralactate, #faraou si/sau #faragluten aflate acum la un SUPER PRET👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu