Biscuiti fragezi
Ingrediente:
- 250 g unt/unt vegetal la temperatura camerei
- 10 linguri ulei de floarea soarelui
- vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1 morcov mediu ras fin (optional)
- 4 linguri pline cu seminte de canepa ( voi puteti sa le omiteti sau puteti adauga susan/migdale macinate/nuca macinata/caju etc)
- 4-5 linguri de miere/alt indulcitor (puteti gusta aluatul; eu nu i-am facut foarte dulci)
- faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Am pus toate ingredientele intr-un bol (mai putin faina) le-am omogenizat bine apoi treptat am adaugat si faina pana a rezultat un aluat nelipicios.
Am intins o foaie nici foarte groasa dar nici subtire si cu ajutorul formelor am decupat biscuitii pe care i-am asezat in tava pe hartie de copt.
I-am bagat in cuptorul preincalzit, la 180°C si i-am lasat la copt vreo 10 minute aproximativ sau pana se rumenesc usor pe margine.
Nu plecati de langa cuptor ca se ard repede!
La final, cat inca sunt fierbiti, ii puteti pudra cu zahar sau dupa ce se racesc ii puteti glazura.
Se topesc in gura!
- 1 morcov mediu ras fin (optional)
- 4 linguri pline cu seminte de canepa ( voi puteti sa le omiteti sau puteti adauga susan/migdale macinate/nuca macinata/caju etc)
- 4-5 linguri de miere/alt indulcitor (puteti gusta aluatul; eu nu i-am facut foarte dulci)
- faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Am pus toate ingredientele intr-un bol (mai putin faina) le-am omogenizat bine apoi treptat am adaugat si faina pana a rezultat un aluat nelipicios.
Am intins o foaie nici foarte groasa dar nici subtire si cu ajutorul formelor am decupat biscuitii pe care i-am asezat in tava pe hartie de copt.
I-am bagat in cuptorul preincalzit, la 180°C si i-am lasat la copt vreo 10 minute aproximativ sau pana se rumenesc usor pe margine.
Nu plecati de langa cuptor ca se ard repede!
La final, cat inca sunt fierbiti, ii puteti pudra cu zahar sau dupa ce se racesc ii puteti glazura.
Se topesc in gura!
Comentarii
Trimiteți un comentariu