Prajitura de post cu portocala
Ingrediente:
- 200 ml suc de portocale (proaspat stors)
- 200 ml apa calduta
- 100 ml ulei
- 350 g faina
- 180 g zahar/miere/alt indulcitor
- 1 plic praf de copt
- coaja de portocala netratata (eu am folosit coaja de lamaie)
Glazura (optionala) - 2 linguri de crema de alune de padure (Biona) + 2 linguri de lapte vegetal
Mod de preparare:
1. Intr-un bol am pus ingredientele umede, am adaugat coaja de lamaie, mierea si am omogenizat.
2. Peste amestecul de la pasul 1 am adaugat faina cu praful de copt.
3. Am pregatit tava pe care am uns-o cu putin ulei. Eu am folosit o tava de tartă insa puteti folosi orice tava aveti la indemana.
4. Am turnat trei sferturi de aluat in tava iar ce a ramas am amestecat cu putina pudra de roscove, urmand sa-l rastorn peste aluatul simplu (procedura ca la chec). Puteti sa lasati aluatul simplu, fara pudra de roscove.
5. Tava am bagat-o la cuptorul preincalzit, la 180°C si a stat pana a trecut testul scobitorii.
6. Dupa ce am scos tava din cuptor, am distribuit glazura pe toata suprafara prajiturii
Descopera si alte articole utile si interesante.
👉CLICK pe foto
Comentarii
Trimiteți un comentariu