Pancakes cu mar si banana
Ingrediente:
- 1 banana medie bine coapta
- 1/2 măr mic, razuit
- 1 cană de lapte/lapte vegetal
- 1/2 cană făină fără gluten Schar mix B/ orice alt mix universal/făină de grâu
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Am zdrobit banana cu ajutorul unei furculite, apoi am adaugat marul, uleiul, laptele si treptat am pus faina amestecata cu praful de copt.
Trebuie sa rezulte un aluat mai gros decat al clatitelor obisnuite. Mai adaugati faina in caz ca e necesar (depinde si de marimea fructelor)
2. Am incins o tigaie unsa cu putin ulei de masline apoi am inceput sa coc pancakes-urile pe o parte si alta pana s-au rumenit frumos.
3. Le-am servit umplute cu crema de alune de padure si roscove dar si cu crema de lapte. Puteti sa le serviti cu ce prefera cel mic.
- 1 banana medie bine coapta
- 1/2 măr mic, razuit
- 1 cană de lapte/lapte vegetal
- 1/2 cană făină fără gluten Schar mix B/ orice alt mix universal/făină de grâu
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Am zdrobit banana cu ajutorul unei furculite, apoi am adaugat marul, uleiul, laptele si treptat am pus faina amestecata cu praful de copt.
Trebuie sa rezulte un aluat mai gros decat al clatitelor obisnuite. Mai adaugati faina in caz ca e necesar (depinde si de marimea fructelor)
2. Am incins o tigaie unsa cu putin ulei de masline apoi am inceput sa coc pancakes-urile pe o parte si alta pana s-au rumenit frumos.
3. Le-am servit umplute cu crema de alune de padure si roscove dar si cu crema de lapte. Puteti sa le serviti cu ce prefera cel mic.
Ps: faina fara gluten absoarbe putin mai mult lichid. Adaptati lichidul in functie de faina folosita.
Clatita iese putin umeda din cauza marului. Daca doriti sa reduceti din umezeala, stoarceti marul de zeama.
Poti gasi mai multa inspiratie in cele 3 E-bookuri cu retete fara alergeni.
Poti gasi mai multa inspiratie in cele 3 E-bookuri cu retete fara alergeni.
Click pe poza pentru detalii 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu