Prajitura de post cu gem si aluat ras

Ingrediente:

- 500 g faina
- 150 g untura/ 150 g unt vegetal
- 1 lingurita sare
- 200 g de zahar/alt indulcitor
- coaja rasa de lamaie
- zeama de la o lamaie
- 1 plic praf praf de copt
- 1 borcan (250g) gem de prune
- nuca macinata (optional) 
- vanilie (optional) 

Mod de preparare:

1. Am amestecat faina cu praful de copt, am adaugat untura/untul vegetal moale, zaharul, sarea, coaja si zeama de lamaie si am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios (daca mai e cazul, mai adaugati putina faina)

2. Un sfert din aluat l-am pus intr-o punga si apoi la congelator pentru junatate de ora, iar restul aluatului l-am intins si l-am asezat intr-o tava pe hartia de copt

3. Peste aluatul din tava am intins gemul, am presarat nuca macinata si la final am ras aluatul de la congelator

4. Am bagat tava in cuptorul preincalzit (180°C) si a stat pana s-a rumenit

Poti gasi mai multa inspiratie in cele 3 E-bookuri cu retete fara alergeni. 

Click pe poza pentru detalii 👇



Comentarii

Postări populare