Negresa cu gem de gutui

Ingrediente:

- 1 cana de apa minerala
- 4 linguri de gem de gutui (puteti folosi orice alt gem)
- 1/3 cana de ulei/unt topit
- 2 cani de faina/ faina fara gluten mix universal sau de patiserie
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita otet de mere
- 3 linguri pudra de roscove
- arome de care vreti
- indulcitor daca mai este cazul (eu n-am mai folosit)
- optional nuci/migdale pisate

Pentru insiropat/glazurat (optional):

- 50 ml lapte/lapte vegetal
- 1 lingura de pudra de roscove
- 25 g unt/ margarina
- 1 lingurita de miere

Mod de preparare:

1. Am pregatit aluatul amestecand mai intai ingredientele umede, apoi adaugand treptat si ingredientele uscate.

2. Am omogenizat bine si am rasturnat aluatul intr-o tava 20x20 cm tapetata cu hartie de copt.

3. In prealabil am incalzit cuptorul la 180°C si am lasat prajitura pentru aproximativ 30 minute sau pana trece testul scobitorii

4. Intre timp am pregatit glazura punand toate ingredientele intr-un ibric si amestecand pana se omogenizeaza totul si untul se topeste.

5. Dupa ce am scos prajitura din cuptor, am rasturnat imediat glazura pe toata suprafata ei.




Comentarii

Postări populare