Negresa cu gem de gutui
Ingrediente:
- 1 cana de apa minerala
- 4 linguri de gem de gutui (puteti folosi orice alt gem)
- 1/3 cana de ulei/unt topit
- 2 cani de faina/ faina fara gluten mix universal sau de patiserie
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita otet de mere
- 3 linguri pudra de roscove
- arome de care vreti
- indulcitor daca mai este cazul (eu n-am mai folosit)
- optional nuci/migdale pisate
Pentru insiropat/glazurat (optional):
- 50 ml lapte/lapte vegetal
- 1 lingura de pudra de roscove
- 25 g unt/ margarina
- 1 lingurita de miere
Mod de preparare:
1. Am pregatit aluatul amestecand mai intai ingredientele umede, apoi adaugand treptat si ingredientele uscate.
2. Am omogenizat bine si am rasturnat aluatul intr-o tava 20x20 cm tapetata cu hartie de copt.
3. In prealabil am incalzit cuptorul la 180°C si am lasat prajitura pentru aproximativ 30 minute sau pana trece testul scobitorii
4. Intre timp am pregatit glazura punand toate ingredientele intr-un ibric si amestecand pana se omogenizeaza totul si untul se topeste.
5. Dupa ce am scos prajitura din cuptor, am rasturnat imediat glazura pe toata suprafata ei.
- 1 cana de apa minerala
- 4 linguri de gem de gutui (puteti folosi orice alt gem)
- 1/3 cana de ulei/unt topit
- 2 cani de faina/ faina fara gluten mix universal sau de patiserie
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita otet de mere
- 3 linguri pudra de roscove
- arome de care vreti
- indulcitor daca mai este cazul (eu n-am mai folosit)
- optional nuci/migdale pisate
Pentru insiropat/glazurat (optional):
- 50 ml lapte/lapte vegetal
- 1 lingura de pudra de roscove
- 25 g unt/ margarina
- 1 lingurita de miere
Mod de preparare:
1. Am pregatit aluatul amestecand mai intai ingredientele umede, apoi adaugand treptat si ingredientele uscate.
2. Am omogenizat bine si am rasturnat aluatul intr-o tava 20x20 cm tapetata cu hartie de copt.
3. In prealabil am incalzit cuptorul la 180°C si am lasat prajitura pentru aproximativ 30 minute sau pana trece testul scobitorii
4. Intre timp am pregatit glazura punand toate ingredientele intr-un ibric si amestecand pana se omogenizeaza totul si untul se topeste.
5. Dupa ce am scos prajitura din cuptor, am rasturnat imediat glazura pe toata suprafata ei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu