Fulgi de ovaz cu crema de lapte
Ingrediente:
- 4 linguri de fulgi de ovaz hidratati in lapte/lapte vegetal
- 200 ml +2 linguri lapte/lapte vegetal
- 2 linguri de faina/faina fara gluten/amidon
- 1 lingura de miere (daca vreti mai dulce mai adaugati)
- putina vanilie
- 1 lingurita de unt/margarina
Mod de preparare crema:
1. Am pus la fiert cei 200 ml lapte
2. Intr-un castronel am adaugat cele 2 linguri de faina, 2 linguri de lapte rece,mierea si vanilia. Am omogenizat foarte bine, astfel incat sa nu existe cocoloase
3. Cand incepe sa fiarba laptele, am adaugat treptat continutul de la punctul 2.
Am amestecat incontinuu pana s-a ingrosat crema.
4. Dupa ce s-a racit putin am pus untul si am omogenizat
5. Intr-un pahar am pus 2 linguri de fulgi de ovaz hidratati, strat de crema generos, iar 2 linguri de fulgi de ovaz si la final strat de crema. Pentru decor am folosit pudra de roscove
Puteti inlocui fulgii de ovaz cu biscuiti sau cu un alt tip de fulgi pe care ii preferati.
- 4 linguri de fulgi de ovaz hidratati in lapte/lapte vegetal
- 200 ml +2 linguri lapte/lapte vegetal
- 2 linguri de faina/faina fara gluten/amidon
- 1 lingura de miere (daca vreti mai dulce mai adaugati)
- putina vanilie
- 1 lingurita de unt/margarina
Mod de preparare crema:
1. Am pus la fiert cei 200 ml lapte
2. Intr-un castronel am adaugat cele 2 linguri de faina, 2 linguri de lapte rece,mierea si vanilia. Am omogenizat foarte bine, astfel incat sa nu existe cocoloase
3. Cand incepe sa fiarba laptele, am adaugat treptat continutul de la punctul 2.
Am amestecat incontinuu pana s-a ingrosat crema.
4. Dupa ce s-a racit putin am pus untul si am omogenizat
5. Intr-un pahar am pus 2 linguri de fulgi de ovaz hidratati, strat de crema generos, iar 2 linguri de fulgi de ovaz si la final strat de crema. Pentru decor am folosit pudra de roscove
Puteti inlocui fulgii de ovaz cu biscuiti sau cu un alt tip de fulgi pe care ii preferati.
Comentarii
Trimiteți un comentariu