Cornuri pufoase cu gem fara ou si fara lactate
Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 plic de drojdie (7 g)
- 250 ml lapte /lapte vegetal caldut/apa minerala putin incalzita direct in sticla fara a fi deschisa punand-o intr-un vas cu apa calda
- 2 linguri pline de miere/alt indulcitor
- 1 lingurita rasa de sare (se poate omite)
- 50 ml unt topit/ulei/unt vegetal
- arome sau esente de care doriti (eu nu am pus)
- gem pentru umplutura/ciocolata vegana
- putin lapte/lapte vegetal si o lingura de miere pentru uns cornurile
- 250 ml lapte /lapte vegetal caldut/apa minerala putin incalzita direct in sticla fara a fi deschisa punand-o intr-un vas cu apa calda
- 2 linguri pline de miere/alt indulcitor
- 1 lingurita rasa de sare (se poate omite)
- 50 ml unt topit/ulei/unt vegetal
- arome sau esente de care doriti (eu nu am pus)
- gem pentru umplutura/ciocolata vegana
- putin lapte/lapte vegetal si o lingura de miere pentru uns cornurile
Mod de preparare:
1. In laptele caldut am adaugat untul/uleiul, sarea, mierea, am omogenizat si am adaugat drojdia peste care am presarat putina faina.
2. Cand a inceput sa fermenteze (sa se umfle) am adaugat acest amestec peste faina, treptat, astfel incat sa rezulte un aluat nelipicios dar nici foarte ferm.
3. L-am lasat la crescut timp de aproximativ 1 h, intr-un loc caldut.
4. Am uns masa de lucru cu putin ulei si am rupt bucati de aluat pe care le-am intins in forma de cerc. Foaia sa nu fie prea subtire. Am taiat cercul in 8 bucati egale pe care le-am uns cu gem (orice altceva doriti)
5. Le-am asezat in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le-am mai lasat 10-15 minute sa creasca si apoi le-am uns cu amestecul format din lapte/lapte vegetal si putina miere
6. Au stat la cuptor pana s-au rumenit frumos, la temperatura de 180°C, caldura sus/jos
Pentru mai multa inspiratie acceseaza cele 3 Ebook-uri cu retete 👇
Buna, oare merg si cu faina fara gluten? Faina Schar?
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
Va las un link al unei retete de cornuri fara gluten cu mix Nutrifree dar sigur merge si Shar mix pentru paine.
Ștergerehttps://www.mamala30.ro/2019/06/cornuri-cu-gem.html?m=1