Crepes Suzette (Clatite frantuzesti)
Ingrediente:
Pentru clatite:
- faina Schar mix b
- un strop de ulei de masline
Pentru sos:
- 1 lingura de unt/unt vegetal
- 1 lingurita miere la final
- zeama de la 2 portocale mici
Mod de preparare:
Am pregatit compozitia pentru clatite amestecand ingredientele. Am adaugat faina pana am obtinut un aluat de consistenta smantanii. Ulterior le-am copt rand pe rand, in modul clasic.
Dupa au fost gata clatitele, am pregatit sosul astfel: in tigaia incinsa am adaugat untul si zeama de portocala. Am amestecat si l-am lasat sa fiarba la foc mic vreo 3 minute. Am pliat 3 clatite ca in poza si le-am adaugat in tigaie peste sos. Cu ajutorul unei linguri am luat sos si am pus peste clatite de vreo 4 ori,apoi le-am intors si am repetat procedura. Le-am scos pe o farfurie si am rasturnat sosul ramas peste ele. Puteti adauga miere, la final, in caz ca preferati sa fie mai dulci.
De asemenea, puteti adauga coaja rasa de portocala bio atat in sos, cat si in aluat. Eu nu am pus.
Comentarii
Trimiteți un comentariu