Crepes Suzette (Clatite frantuzesti)

Ingrediente: 

Pentru clatite: 

- 150 ml lapte/ lapte vegetal
- faina Schar mix b
- un strop de ulei de masline

Pentru sos: 

- 1 lingura de unt/unt vegetal
- 1 lingurita miere la final
- zeama de la 2 portocale mici


Mod de preparare:

Am pregatit compozitia pentru clatite amestecand ingredientele. Am adaugat faina pana am obtinut un aluat de consistenta smantanii. Ulterior le-am copt rand pe rand, in modul clasic. 

Dupa au fost gata clatitele, am pregatit sosul astfel: in tigaia incinsa am adaugat untul si zeama de portocala. Am amestecat si l-am lasat sa fiarba la foc mic vreo 3 minute. Am pliat 3 clatite ca in poza si le-am adaugat in tigaie peste sos. Cu ajutorul unei linguri am luat sos si am pus peste clatite de vreo 4 ori,apoi le-am intors si am repetat procedura. Le-am scos pe o farfurie si am rasturnat sosul ramas peste ele. Puteti adauga miere, la final, in caz ca preferati sa fie mai dulci. 
De asemenea, puteti adauga coaja rasa de portocala bio atat in sos, cat si in aluat. Eu nu am pus. 



Pentru un plus de inspiratie acceseaza cele 3 eBook-uri cu 81 de retete FARA OU, FARA LACTATE si/sau FARA GLUTEN. 👇




Comentarii

Postări populare