Aluat pentru placinta cu mere
Ingrediente:
- 450 g faina/ faina fara gluten Mix paine
- 10 g drojdie uscata
- 60 ml ulei
- 265 ml lapte vegetal (adaugati 450 ml pentru faina fara gluten)
- 2-3 linguri miere/alt indulcitor
- un praf de sare (optional)
- vanilie
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
Eu am pregatit aluatul la masina de paine, adaugand ingredientele in ordinea mentionata in cartea masinii
Pentru cele care doriti sa faceti aluatul manual, urmati pasii:
1. Intr-un castron potrivit cantitatilor date punem faina, sarea si mirodeniile
2. Incalzim putin laptele (sa nu fie fierbinte), peste care adaugam drojdia, uleiul si indulcitorul. Dupa ce omogenizam adaugam treptat peste faina si incepem sa framantam.
3. Se lasa aluatul la dospit in jur de 40-60 de minute.
4. Se umple cu ce doreste fiecare.
Din acest aluat puteti face si cornuri pufoase, cozonac, rasucite cu gem etc.
Pentru un plus de inspiratie, accesati cele 3 eBookuri cu 81 de retete Fara Ou, Fara Lactate si/sau Fara Gluten 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu