Budinca turceasca de orez cu lapte
Ingrediente:
- 1 cana de orez
- 2 cani de apa
- 3 cani de lapte/lapte vegetal
- vanilie
- 4-5 linguri indulcitor (miere, zahar, sirop de artar, sirop de agave etc)
- 2 linguri de amidon de porumb
Mod de preparare:
Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert cu cele 2 cani de apa. Cand a scazut apa, am adaugat 2,5 cani de lapte, indulcitorul, vanilia, iar la final am pus amidonul dizolvat in 1/2 cana de lapte. Am mai lasat pe foc in jur de 10 minute, timp in care am amestecat incontinuu. Apoi am transferat totul intr-un vas pentru cuptor uns cu putin unt/margarina. Am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 180°C caldura sus/jos si a stat pana a capatat crusta ca in poza. Inainte de a da vasul la cuptor am presarat pe deasupra putin zahar brut. In mod normal se pune un ou batut cu putin lapte.
Poti gasi mai multa inspiratie in cele 3 E-bookuri cu retete fara alergeni.
Click pe poza pentru detalii 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu