Chifle pufoase



Ingrediente: 

  • 500 gr de faina
  • 300 ml de lapte vegetal, caldut sau apa minerala calduta
  • 7 gr de drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingurita de sare
  • 60 gr de unt vegetal topit si racit
  • 2 linguri de susan/ mac (eu am pus seminte de canepa decorticate)
  • Pentru uns am folosit putin ou+ lapte vegetal insa voi puteti unge chiflele doar cu ulei sau lapte vegetal

Mod de preparare: 

Am incalzit usor laptele si l-am amestecat cu untul topit si zaharul. Intr-un castron am pus faina, sarea si drojdia, apoi am inceput sa torn din amestecul de lapte si sa framant. Trebuie sa rezulte un aluat usor lipicios. Te mai poti ajuta de putin ulei pentru finalizarea framantatului. 

Am acoperit castronul si am lasat aluatul la dospit aproximativ 40 de minute. 

Dupa ce a crescut, l-am rasturnat pe masa de lucru si l-am impartit in vreo 8, 9 bucati pe care le-am modelat sub forma de bilute, ajutata de putina faina. 



Le-am asezat apoi in tava si le-am mai lasat la dospit vreo 15 minute dupa care le-am uns cu putin ou+lapte, am pus pe deasupra seminte de canepa decorticate si le-am introdus la cuptorul preincalzit, 180 °C, aproximativ 20 minute sau pana se rumenesc. 


Le-am folosit pentru burgeri sau sandwichuri. 

Pentru mai multa inspiratie acceseaza oferta pentru cele 3 EBook-uri cu peste 80 de retete fara alergeni. 👇






Comentarii

Postări populare