Batoane cu mac/ciocolata vegana
Ingrediente:
- 450 g faina/ faina fara gluten Mix paine
- 10 g drojdie uscata
- 60 ml ulei
- 265 ml lapte vegetal (la faina fara gluten e necesar mai mult lichid)
- 2-3 linguri miere/alt indulcitor
- un praf de sare (optional)
- vanilie
- coaja de lamaie
Ciocolata vegana pentru umplut
Mac pentru decor
Miere pentru uns
Mod de preparare:
Intr-un castron punem faina, sarea si mirodeniile (daca folositi faina fara gluten este necesar mai mult lichid. Trebuie sa rezulte un aluat ca de paine).
Incalzim putin laptele (sa nu fie fierbinte), peste care adaugam drojdia, uleiul si indulcitorul. Dupa ce omogenizam adaugam treptat peste faina si incepem sa framantam.
Se lasa aluatul la dospit in jur de 40-60 de minute.
Dupa ce aluatul a stat la dospit, am rupt bucati egale pe care le-am intins sub forma de foaie. Pe unele le-am umplut cu ciocolata vegana, fara zahar iar pe altele le-am lasat simple. Le-am rulat si le-am asezat in tava.
Am format un amestec din 2 linguri de lapte+1 lingura de miere si le-am uns.
Pe unele am pus mac, pe altele nu.
Le-am bagat in cuptorul preincalzit la 180°C si le-am lasat pana s-au rumenit. Imediat dupa ce au fost scoase din cuptor le-am uns cu miere.
E singura poza pe care am reusit sa o fac.
Spor la bucatarit!😍
Pentru mai multa inspiratie, acceseaza cele 3 eBook-uri cu 80 de retete fara alergeni
👉CLICK pe foto pentru detalii
Comentarii
Trimiteți un comentariu