Placinta cu dovleac
Reteta aluat:
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte/lapte vegetal
- 1 lingura indulcitor
- arome
- putina sare
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita otet de mere
- 22- 24 linguri pline cu faina
Umplutura:
- dovleac ras fin
- 1 lingura de ulei
- 2 linguri indulcitor (depinde de cantitatea de dovleac)
- scortisoara, nucsoara si putina sare
Mod de preparare:
Am calit vreo 15 minute umplutura si am lasat-o la racit.
Dupa ce am framantat aluatul, am intins o foaie, am distribuit umplutura si am rulat. Am taiat in 2 ruloul format si l-am asezat intr-o tava pe care am bagat-o in cuptorul preincalzit la 180°C, caldura sus/jos. A stat in cuptor pana s-a rumenit.
Poti gasi mai multa inspiratie si in cele 3 EBookuri cu retete fara alergeni 👇
Comentarii
Trimiteți un comentariu