Cozonac fara ou, fara lactate, fara gluten
Ingrediente:
- 500 g faina de grau/ faina fara gluten mix de paine
- 200 ml apa minerala calduta
- 5 linguri de ulei
- 6 linguri rase de zahar de cocos/miere/alt indulcitor
- 1 lingurita rasa de sare
- arome (coaja rasa de lamaie bio)
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 50 g stafide aurii hidratate in prealabil
Pentru umplutura:
- miez de nuca macinat
- pudra de roscove
- cateva linguri de lapte/lapte vegetal/margarina topita/unt topit pentru a umezi umplutura si a o lega
- zahar de cocos/ alt indulcitor in functie de cantitatea de umplutura dorita
Mod de preparare:
1. Intr-un bol am pus faina, zaharul, sarea, drojdia, morodeniile, 3 linguri de ulei si am inceput sa adaug treptat apa minerala. Daca e prea tare aluatul, mai adaugati putina apa (trebuie sa rezulte un aluat moale, dar usor de modelat)
2. Dupa ce am format aluatul, am adaugat treptat si celelalte 2 linguri de ulei si am framantat bine.
3. Am pus si stafidele si am mai framantat inca o data pana s-au incorporat in aluat,uniform
4. Am acoperit vasul cu folie alimentara si am lasat la dospit in loc caldut timp de aproximativ 1 ora.
5. Intre timp am pregatit umplutura amestecand toate ingredientele.
6. Cu mainile unse cu ulei am rupt in doua aluatul si am intins cu ajutorul mainilor, pe rand cate o foaie groasa de aproximativ 3-4 cm, peste care am adaugat umplutura. Am rulat strans si l-am asezat intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. La fel am procedat si cu cealalata foaie de aluat.
7. Am pornit cuptorul la 180°C si pana s-a incalzit bine, cozonacii au mai crescut putin in tava. I-am uns cu lapte/lapte vegetal caldut apoi i-am bagat la cuptor aproximativ 30-40 minute (sau pana se rumenesc frumos).
Au rezultat 2 cozonaci mici copti in tavi de chec.
In caz ca folositi tavi mai mari, cel mai probabil cantitatea aceasta de aluat este doar pentru un cozonac.
Atentie si la timpul de coacere. Automat va fi mai mare daca aveti tavi de alta dimensiune.
Pentru mai multa inspiratie, acceseaza cele 3 EBook-uri cu retete 👇
- 500 g faina de grau/ faina fara gluten mix de paine
- 200 ml apa minerala calduta
- 5 linguri de ulei
- 6 linguri rase de zahar de cocos/miere/alt indulcitor
- 1 lingurita rasa de sare
- arome (coaja rasa de lamaie bio)
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 50 g stafide aurii hidratate in prealabil
Pentru umplutura:
- miez de nuca macinat
- pudra de roscove
- cateva linguri de lapte/lapte vegetal/margarina topita/unt topit pentru a umezi umplutura si a o lega
- zahar de cocos/ alt indulcitor in functie de cantitatea de umplutura dorita
Mod de preparare:
1. Intr-un bol am pus faina, zaharul, sarea, drojdia, morodeniile, 3 linguri de ulei si am inceput sa adaug treptat apa minerala. Daca e prea tare aluatul, mai adaugati putina apa (trebuie sa rezulte un aluat moale, dar usor de modelat)
2. Dupa ce am format aluatul, am adaugat treptat si celelalte 2 linguri de ulei si am framantat bine.
3. Am pus si stafidele si am mai framantat inca o data pana s-au incorporat in aluat,uniform
4. Am acoperit vasul cu folie alimentara si am lasat la dospit in loc caldut timp de aproximativ 1 ora.
5. Intre timp am pregatit umplutura amestecand toate ingredientele.
6. Cu mainile unse cu ulei am rupt in doua aluatul si am intins cu ajutorul mainilor, pe rand cate o foaie groasa de aproximativ 3-4 cm, peste care am adaugat umplutura. Am rulat strans si l-am asezat intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. La fel am procedat si cu cealalata foaie de aluat.
7. Am pornit cuptorul la 180°C si pana s-a incalzit bine, cozonacii au mai crescut putin in tava. I-am uns cu lapte/lapte vegetal caldut apoi i-am bagat la cuptor aproximativ 30-40 minute (sau pana se rumenesc frumos).
Au rezultat 2 cozonaci mici copti in tavi de chec.
In caz ca folositi tavi mai mari, cel mai probabil cantitatea aceasta de aluat este doar pentru un cozonac.
Atentie si la timpul de coacere. Automat va fi mai mare daca aveti tavi de alta dimensiune.
Comentarii
Trimiteți un comentariu